Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Är inte vete dåligt för oss att äta?

   Gluten och vete är välkända råvaror som har använts tusentals år som ingredienser i livsmedel. För personer med celiaki och för personer med gluten/veteallergi kan naturligtvis gluten vara dåligt att inta. En negativ mediebild av gluten/vete har fått vissa människor att tvivla på vete som en hälsosam och naturlig råvara. Det finns dock lite publicerad forskning som stöder dessa påståenden, i själva verket antyder publicerad forskning det motsatta.

   Hur är vete ett protein?

   Gluten är ett protein som naturligt finns i spannmål som vete, korn och råg. Det fungerar som ett bindemedel som håller ihop maten och ger den en stretchig kvalitet. Utan gluten skulle exempelvis en pizzadeg inte vara stretchig och bröd skulle inte vara fluffigt. Att använda veteprotein i produkter som seitan härrör från en tusen år gammal tradition. Läs mer om historien bakom seitan under get edgycated!

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE