Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Vad är seitan?

   Våra produkter är baserade på svenskt veteprotein, och det förädlar vi till seitan i vår fabrik i Lidköping. Seitan är en produkt som ätits i tusentals år och har en historia sprungen ur hållbarhet. Seitan uppfanns av buddhistiska munkar som ville hitta hållbara alternativ till den traditionella kinesiska maten. Vi har tagit den traditionen till Sverige och med innovation skapat produkter med en kort ingredienslista och utan onödiga tillsatser, som inte bara smakar gott men dessutom har en trevlig textur och är veganska!

   taste the
   revolution!

   Vi på Edgy Veggie erbjuder ett smart växtbaserat protein med få ingredienser och stor omtanke för dig och vår planet.

   Seitan har ätits sedan 600-talet då zenbuddistiska munkar använde det som ett köttalternativ. I modern tid gjordes det populärt på 60-talet då en japansk professor i makrobiotisk kost gav seitan sitt namn. Ordet Seitan kommer från ”sei” (japanska för gjort av) och ”tan” (en del av det japanska namnet för protein, tanpaku). Seitan är gjort på vetets protein, det som även kallas för gluten. Allt vetemjöl innehåller gluten. I bröd använder man gluten för att det gör att bröden jäser bättre och bli mer elastiska. Gluten är helt enkelt nödvändigt för att skapa härlig struktur och tuggmotstånd i allt från pizzor, bröd, bakverk och inte minst seitan. Enkelt uttryckt tillverkas gluten genom att vetet tvättas med vanligt vatten, i processen försvinner bland annat stärkelse och andra orenheter och kvar blir då gluten. Det gluten torkas sedan och är huvudingredienser i vår seitan.

   En del människor är allergiska eller blir sjuka av gluten, s.k celiaki och glutenintolerans. Då skall man självklart inte äta gluten, och därmed inte seitan heller. Om man däremot är allergisk mot soja eller ärtor, då är seitan ett riktigt bra alternativ. Seitan är en produkt som har många användningsområden och kan användas på precis samma sätt som mycket annat protein vi äter. Grilla, stek, gör grytor eller bara fixa en läcker kebab, taco eller en grekisk middag.

   Varför Edgy Veggie?

   • Producerad i Sverige - gjort av svensk vete
   • Köttlik textur - utan "off taste"
   • Få ingredienser - utan tillsatser
   • Högt proteininnehåll - soja- och ärtfritt
   • Hållbar produkt - lågt CO2 utsläpp
   • Kylt segment med lång hållbarhet - 5 månader

   Vad är fördelarna med seitan?

   Fördelarna med seitan är många, främst är det en produkt sprungen ur hållbarhet och med sin korta ingredienslista en produkt som för många är mycket enkelt att tillaga och äta. Seitan beskrivs ofta som smakneutralt med köttlik textur.

   Med sitt låga kaloriinnehåll och höga proteininnehåll är seitan en produkt som fungerar utmärkt för de som inte äter kött och för de som vill dra ned på sin köttkonsumtion. Seitan innehåller dessutom ingen soja, ärta eller andra baljväxter vilket gör det lämpligt för de som exempelvis inte kan äta soja eller ärta. Vår seitan innehåller bara veteprotein, havregryn och kryddor till våra olika smaksättningar.

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE