Vi har tagit en tusen år gammal tradition till Sverige!

Om oss

Edgy Veggie är ett Malmöbaserat start-up som producerar goda, hälsosamma och hållbara seitanbaserade alternativ till kött! Eddy Veggie är grundat av ett gäng glada och hungriga matentusiaster som har arbetat med livsmedel hela våra liv. Under en av våra matresor upptäckte vi seitan. Ett fantastiskt veteprotein som fungerade alldeles utmärkt som alternativ till kött. Det både smakade gott, hade en trevlig textur och var helt veganskt, en fullträff enligt oss! Att seitanprodukter dessutom är hållbart för både våra kroppar och vår planet var en stor bonus!

När vi kom hem insåg vi att det inte fanns någon seitan på den svenska marknaden och det ville vi ändra på. För oss på Edgy Veggie är det viktigaste att det vi stoppar i munnen ska smaka gott! Det tog oss lite tid att nå fram till ett resultat som vi var nöjda med, men nu är vi där! Vår hemlighet? Den är tid och temperatur. Med en noggrann beräknad tid och med rätt temperatur har vi skapat Edgy Veggies seitanprodukter. Alternativ till dig som vill minska eller helt sluta äta kött, utan att kompromissa på vare sig smak eller textur!

Vår inspiration hämtar vi från vetefälten och skärgården! Och vårt mål är att förse den svenska marknaden med goda, innovativa och hälsosamma alternativ, som dessutom är hållbara och enkla att tillaga. Vi på Edgy Veggie tror på att förmedla matglädje genom utsökta produkter!

.

Filosofi

Idén bakom Edgy Veggie är att skapa lättillgängliga och smakliga alternativ som ger dig massor med möjligheter att testa hållbara produkter utan att kompromissa på det vi tycker är viktigast. Med Edgy Veggies seitanprodukter vill vi ge dig chansen att skapa måltider som är lika
enkla att tillaga som goda att äta.

Att äta seitan är nämligen inte något som är nytt! Seitan sägs vara sprungen ur en 1000 år gammal tradition där buddhistiska munkar letade efter hållbara alternativ till den traditionella kinesiska maten. Seitan betyder just “vete som sjudit” och fungerar alldeles utmärkt för dig som vill äta mindre kött, utan att kompromissa på vare sig smak eller textur. Edgy Veggies seitan är dessutom helt vegansk, har en kort ingredienslista och innehåller hela 23% protein.

Vår vision är att vara ledande producenter av vete- och glutenprotein och med värderingar som nyfikenhet, inkludering, enkelhet och pålitlighet vill vi skapa
produkter som kan förändra sättet vi äter idag,
samtidigt som det smakar gott!

Join the seitan revolution!

Vi är Edgy Veggie!

Sebastian Bergfelt

Administrativ chef Sebastian@edgyveggie.se

Katarina Furin

VD   katarina@edgyveggie.se

Josef Claudén

Försäljningschef josef@edgyveggie.se