Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Vad skiljer era produkter från annat plant-baserat protein?

   En av de största skillnaderna med Edgy Veggies produkter är den fantastiska texturen våra produkter har. Detta uppnår vi utan att våra produkter genomgår en komplicerad process och utan att tillsätta onödiga tillsatser. De flesta plantbaserade alternativen som finns på marknaden idag genomgår en komplicerad process för att uppnå en behaglig textur och smak. De har också allt för ofta med långa krångliga innehållslistor. Våra produkter har en kort ingredienslista som består av vete och kryddor, utan onödiga tillsatser. Vår hemlighet är en noggrann beräknad tid tillsammans med den perfekta temperaturen. Det gör våra produkter inte bara hållbara för dig, men även för vår planet och vårt klimat. Det bästa med vårt seitanblock är att det har en neutral smak, vilket gör det perfekt för dig att smaksätta precis hur du vill och efter vilket måltid du vill äta. Våra skurna smaksatta produkter är däremot perfekt för de måltider där du vill ha något snabbt, enkelt och gott att äta!

   Hur tillagar jag Edgy Veggie produkter?

   Vår skurna smaksatta seitan passar för de tillfällen när du vill ha något snabbt och enkelt att äta, utan att offra på smak och konsistens. Edgy Veggie taco, souvlaki och kebab är redan smaksatta och äts bäst när det steks i en non-stickpanna på hög värme i cirka 3–5 minuter för att uppnå en krispig stekyta. Använd i din taco, som topping på pizza eller tillsammans med en grekisk sallad för en snabb och enkel måltid! Vårt naturella seitanblock ger dig fler möjligheter att vara kreativ och använda vår seitan på det sätt som passar dig bäst! Smaksätt, marinera eller krydda med dina favoritkryddor och använd i dina favoritrecept! Varför inte marinera och grilla till en mustig curry? Eller mixa och blanda med italienska örter för goda köttbullar? Eller varför inte skiva, steka och servera med dina favorittillbehör för en perfekt fredagskväll? Bara din fantasi sätter gränser, för mer inspiration se våra recept här på hemsidan!

   Hur länger håller Edgy Veggies produkter?

   Våra produkter håller i oöppnad förpackning upp till fem månader i kylen. Öppnade produkter håller i 5 dagar. Var noga med att alltid följa paketets instruktioner och datum

   Vad innehåller Edgy Veggies produkter?

   Våra produkter innehåller vatten, veteprotein (gluten), vetemjöl, salt, vitlök och peppar + kryddblandning för vår kebab, taco och souvlaki. Inga onödiga tillsatser. För mer detaljeradinformation, se våra produkter här på hemsidan!

   Är Edgy Veggies produkter vegetariska eller veganska?

   Alla Edgy Veggies produkter är veganska.

   Varför ska vegetariska/veganska produkter efterlikna kött?

   Genom att erbjuda den svenska marknaden plantbaserade alternativ som efterliknar kött kan våra produkter också ätas av dig som vill leva mer hälsosamt och hållbart men utan att behöva utesluta köttet helt. En av de största utmaningarna med att äta plantbaserad mat är vanligtvis en avskräckande textur och bismak som gör att många människor tvekar inför att testa. Denna utmaning vill vi på Edgy Veggie ta oss ann genom att erbjuda produkter som har en behaglig textur, neutral smak, och som dessutom är enkla att tillaga och goda att äta.

   Det har varit mycket publicitet kring att vegetariska produkter hämmar järnupptaget. Varför är det så?

   De vanligaste råvarorna till växtbaserade produkter är bönor (mest soja), ärtor och linser. Baljväxter som just bönor, soja, ärtor och spannmål innehåller fytinsyra. Fytinsyra hämmar upptaget av järn. Det finns ofta i stor utsträckning i skaldelarna på växten, dess uppgift är att lagra fosfor.
   Att fytinsyra finns just i skaldelarna är bra för vår seitan. Vi använder veteprotein när vi tillverkar seitan. Veteprotein får man genom att man ”tvättar” ut det ur mjölet. Då blir skaldelarna kvar i restmassan.
   Detta innebär att vår seitan ligger under gränsvärdena för fytinsyra, och därmed hämmar vår seitan inte järnupptaget.

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE