Tonkatsu japansk veggie schnitzel med krämig kålsallad

Varför skall man inte kunna käka dessa supergoda asiatiskt köttrecept som vegetarian? Detta receptet är baserat på Jennie Walldéns goda recept. Vi har bytt ut kött mot Edgy Veggie seitan blocket.

mängd1 portion

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 1,50 dl vetemjöl
 3 dl pankoströbröd
 2 ägg eller kikärtsspad
 salt
Krämig kålsallad
 1/2 spetskål
 3 msk majonnäs
 1 msk japansk soja
 2 tsk sesamolja
 1 tsk risvinäger
 0,50 tsk strösocker
 3 msk rostade sesamfrön
Tonkatsusås
 1 dl ketchup
 2,50 msk worcestersås
 2 msk japansk soja
 1 msk honung
 ev svarta sesamfrön

Instruktioner

1

Så här gör du:

1. Börja med att göra tonkatsusåsen. Blanda ketchup, worcestersås, soja samt honung väl. Smaka av och ställ åt sidan.
2. Hyvla kålen tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten så att den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
3. Medan kålen ligger i vattenbad, blanda ihop övriga ingredienser till dressingen för kålsalladen. Lägg den nu superkrispiga kålen på ett fat och ringla dressingen över. Ställ åt sidan.
4. Skär Edgy Veggie blocket i ca 5 mm tjocka skivor. Salta och vänd dem sedan i mjöl, sedan ägg (om man inte vill använda ägg, använd istället kikärtsspad. Håller inte fast pankon lika bra. Om det inte fungerar, använd istället vanligt skorpmjöl) och till sist panko. Låt dem gärna ligga på galler några minuter efter att du panerat dem.
5. Hetta upp ca 1 cm olja i botten av en stekpanna. Stek veggieskivorna tills de är gyllene och frasiga på båda sidor. Låt rinna av på galler eller hushållspapper.
6. Skär upp i skivor och servera med tonkatsusås, dijonsenap, kålsallad och ris. Strö ev över sesamfrön. Ät gärna med pinnar.

Tonkatsu japansk veggie schnitzel med krämig kålsallad
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 1,50 dl vetemjöl
 3 dl pankoströbröd
 2 ägg eller kikärtsspad
 salt
Krämig kålsallad
 1/2 spetskål
 3 msk majonnäs
 1 msk japansk soja
 2 tsk sesamolja
 1 tsk risvinäger
 0,50 tsk strösocker
 3 msk rostade sesamfrön
Tonkatsusås
 1 dl ketchup
 2,50 msk worcestersås
 2 msk japansk soja
 1 msk honung
 ev svarta sesamfrön
1

Så här gör du:

1. Börja med att göra tonkatsusåsen. Blanda ketchup, worcestersås, soja samt honung väl. Smaka av och ställ åt sidan.
2. Hyvla kålen tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten så att den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
3. Medan kålen ligger i vattenbad, blanda ihop övriga ingredienser till dressingen för kålsalladen. Lägg den nu superkrispiga kålen på ett fat och ringla dressingen över. Ställ åt sidan.
4. Skär Edgy Veggie blocket i ca 5 mm tjocka skivor. Salta och vänd dem sedan i mjöl, sedan ägg (om man inte vill använda ägg, använd istället kikärtsspad. Håller inte fast pankon lika bra. Om det inte fungerar, använd istället vanligt skorpmjöl) och till sist panko. Låt dem gärna ligga på galler några minuter efter att du panerat dem.
5. Hetta upp ca 1 cm olja i botten av en stekpanna. Stek veggieskivorna tills de är gyllene och frasiga på båda sidor. Låt rinna av på galler eller hushållspapper.
6. Skär upp i skivor och servera med tonkatsusås, dijonsenap, kålsallad och ris. Strö ev över sesamfrön. Ät gärna med pinnar.