Svarta bönburgare

En spännande variant på burgare smaksatt med halloumi, funkar fint som vegogrill!

mängd1 portion

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 1 burk svarta bönor
 100 g riven halloumi
 1 dl panko
 ½ dl barbecuesås
 några droppar worcestersås
 1 msk soja
 ½ krm cayennepeppar

Instruktioner

1

Så här gör du;

Börja med att mixa seitanblocket i en matberedare. Mixa sedan tillsammans med bönorna till en smet.

Smaksätt med barbecuesås, soja, cayennepeppar och Worcestersauce. Rör ner barbecussåsen. Och till sist den rivna halloumiosten, panko och salt och peppar
.
Rör ihop och låt vila ca 10 minuter.

Forma till biffar och kör i ugnen i 200 C ca 15 min. Hit kan du förbereda.

Låt biffarna svalna något och “sätta sig”. Sedan kan du grilla eller steka.

Svarta bönburgare
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 1 burk svarta bönor
 100 g riven halloumi
 1 dl panko
 ½ dl barbecuesås
 några droppar worcestersås
 1 msk soja
 ½ krm cayennepeppar
1

Så här gör du;

Börja med att mixa seitanblocket i en matberedare. Mixa sedan tillsammans med bönorna till en smet.

Smaksätt med barbecuesås, soja, cayennepeppar och Worcestersauce. Rör ner barbecussåsen. Och till sist den rivna halloumiosten, panko och salt och peppar
.
Rör ihop och låt vila ca 10 minuter.

Forma till biffar och kör i ugnen i 200 C ca 15 min. Hit kan du förbereda.

Låt biffarna svalna något och “sätta sig”. Sedan kan du grilla eller steka.