Krögarpanna
Back in the days, då käkades det krögarpanna. Vi har inspirerats att fina Tareq Taylors recept. Men såklart gör vi det med seitan istället för kyckling.

Så här gör du:
1. Dela seitanblocket i lämpliga bitar, det är en smaksak om man vill ha mer fyrkantiga bitar eller lite avlånga. Stek i smöret. Ta upp och lägg på separat tallrik när det fått lite stekyta. Spara smöret i pannan.
2. Skala och strimla löken på längden. Skala och hacka vitlöken. Skär champinjonerna i halvor.
3. Fräs löken, vitlöken, champinjonerna, dragon och timjan i fettet i pannan. Ta några rejäla tag med svartpepparkvarnen över alltihop (det skall bli svartprickigt i pannan).
4. Rör ned dijonsenap och vin och låt koka tills ungefär hälften av vinet har ångat bort. Häll i grädden och blanda ner creme fraichen. Tillsätt cognac och smaka av med salt. Låt koka upp.
5. Tillsätt seitanbitarna till såsen.
Glaserade betor
1. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Koka dem mjuka. Eller gör som vi, vi köpte färdigkokta.
2. Häll av vattnet som de kokat i och tillsätt smöret, honung, citronsaft, dragon samt salt. Vänd runt tills betorna fått en glansig yta.
Servera krögarpannan med de glaserade betorna. Man kan ju naturligtvis lägga till ris eller potatis om man vill.
Ingredienser
Instruktioner
Så här gör du:
1. Dela seitanblocket i lämpliga bitar, det är en smaksak om man vill ha mer fyrkantiga bitar eller lite avlånga. Stek i smöret. Ta upp och lägg på separat tallrik när det fått lite stekyta. Spara smöret i pannan.
2. Skala och strimla löken på längden. Skala och hacka vitlöken. Skär champinjonerna i halvor.
3. Fräs löken, vitlöken, champinjonerna, dragon och timjan i fettet i pannan. Ta några rejäla tag med svartpepparkvarnen över alltihop (det skall bli svartprickigt i pannan).
4. Rör ned dijonsenap och vin och låt koka tills ungefär hälften av vinet har ångat bort. Häll i grädden och blanda ner creme fraichen. Tillsätt cognac och smaka av med salt. Låt koka upp.
5. Tillsätt seitanbitarna till såsen.
Glaserade betor
1. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Koka dem mjuka. Eller gör som vi, vi köpte färdigkokta.
2. Häll av vattnet som de kokat i och tillsätt smöret, honung, citronsaft, dragon samt salt. Vänd runt tills betorna fått en glansig yta.
Servera krögarpannan med de glaserade betorna. Man kan ju naturligtvis lägga till ris eller potatis om man vill.
Så här gör du:
1. Dela seitanblocket i lämpliga bitar, det är en smaksak om man vill ha mer fyrkantiga bitar eller lite avlånga. Stek i smöret. Ta upp och lägg på separat tallrik när det fått lite stekyta. Spara smöret i pannan.
2. Skala och strimla löken på längden. Skala och hacka vitlöken. Skär champinjonerna i halvor.
3. Fräs löken, vitlöken, champinjonerna, dragon och timjan i fettet i pannan. Ta några rejäla tag med svartpepparkvarnen över alltihop (det skall bli svartprickigt i pannan).
4. Rör ned dijonsenap och vin och låt koka tills ungefär hälften av vinet har ångat bort. Häll i grädden och blanda ner creme fraichen. Tillsätt cognac och smaka av med salt. Låt koka upp.
5. Tillsätt seitanbitarna till såsen.
Glaserade betor
1. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Koka dem mjuka. Eller gör som vi, vi köpte färdigkokta.
2. Häll av vattnet som de kokat i och tillsätt smöret, honung, citronsaft, dragon samt salt. Vänd runt tills betorna fått en glansig yta.
Servera krögarpannan med de glaserade betorna. Man kan ju naturligtvis lägga till ris eller potatis om man vill.