Utskriftsalternativ:

Kreolsk gryta

mängd1 portion

Disco och 80-tal är tillbaka. Vi kontrar med ett riktigt 80-tals recept. Riktig vego matglädje.

 1 pkt Edgy veggie seitanblock (400g)
 2 st Vegochorizos
 2 msk smör el veganskt alternativ
 1 röd paprika
 1 gul lök
 10 champinjoner
 1 vitlöksklyfta
 2 dl creme fraiche valfri typ
 2,50 dl grädde av valfri typ
 1 tsk kinesisk soja
 1 msk vegansk el vegetarisk fond
 1 dl svarta urkärnade oliver
 1 dl syltlök
 0,50 tsk torkad oregano
 0,50 tsk torkad timjan
 3 msk majsstärkelse
 salt
 peppar
1

Så här gör du:

Skär seitan i lagom stora strimlor (ca 1 cm tjocka). Ta fram en kastrull med lock och bryn dem i smöret, krydda med salt och peppar och lägg upp på tallrik.
Skär korv, lök, paprika, vitlök och champinjoner i bitar. Fräs i resten av smöret, börja med löken i några minuter, tillsätt sedan resten av det skurna. Lått fräsa i någon minut och tillsätt seitanbitarna.
Rör ner créme fraiche, grädde , vatten, fond och soja.
Koka upp och låt sjuda någon minut under lock.

Om såsen känns för lös, använd majsstärkelsen. Lös upp i vatten, blanda i grytan och låt koka upp.