Indonesisk rendang med Edgy veggie seitan

Vegomat från indonesien. Kanske inte så snabbgjord men supergod och väl värd tiden. Om man vill utmana sig själv...

mängd1 portion

Ingredienser

 300 g fullkornsris
 150 g riven kokos
 kokosolja
 300 g palsternacka
 6 st schalottenlökar
 1 pkt Edgy Veggie seitan block (400g)
 800 g kokosmjölk
 1 g garam masala
 5 st kaffirblad
 3 st krossade vitlökskryddor
 juice av 1/2 citron
 3 msk lönnsirap eller vanlig ljus sirap
 3 dl sojasås el tamari
 2 msk kokossocker el vanligt strösocker
 salt
 peppar
Kryddpasta
 1 tsk riven gurkmeja
 1 msk riven galangalrot
 2 msk riven ingefära
 2 citrongräs stjälkar skalade och hackade
 5 macademianötter (eller mandel)
 1 färsk chilipeppar

Instruktioner

1

Så här gör du;

Koka riset eniigt anvisningar på förpackningen.

Mixa ingredienserna till kryddpastan i en blender.

Dela seitanblocket i små grytbitar.

Hetta upp wokgrytan utan olja, och rosta kokosen tills den är gyllenbrun. Häll upp i en bunke och ställ åt sidan.
Gör rent wokpannan och hetta upp till medelvärme, häll i kokosoljan och stek palsternacka, och schalottenlök tills löken är genomskinlig. Lägg i kryddpastan och rör om. Tillsätt seitanbitarna och stek under omrörning i 2-3 minuter.
Häll i kokosmjölk och låt koka upp. Lägg i den rostade kokosen (spara lite att strö ovanpå grytan när den är färdig) och garam masala, kaffirlimeblad, vitlökskrosset, citronjuice, lönnsirap, sojasås och kokossocker.
Låt sjuda och reducera i 8-10 minuter, rör om så att det inte bränns vid. Låd sjuda tills såsen är tjock.Smaka av med salt och peppar.

Ta ur kaffirlimebladen och servera med rostad kokos och ris.

Indonesisk rendang med Edgy veggie seitan
 300 g fullkornsris
 150 g riven kokos
 kokosolja
 300 g palsternacka
 6 st schalottenlökar
 1 pkt Edgy Veggie seitan block (400g)
 800 g kokosmjölk
 1 g garam masala
 5 st kaffirblad
 3 st krossade vitlökskryddor
 juice av 1/2 citron
 3 msk lönnsirap eller vanlig ljus sirap
 3 dl sojasås el tamari
 2 msk kokossocker el vanligt strösocker
 salt
 peppar
Kryddpasta
 1 tsk riven gurkmeja
 1 msk riven galangalrot
 2 msk riven ingefära
 2 citrongräs stjälkar skalade och hackade
 5 macademianötter (eller mandel)
 1 färsk chilipeppar
1

Så här gör du;

Koka riset eniigt anvisningar på förpackningen.

Mixa ingredienserna till kryddpastan i en blender.

Dela seitanblocket i små grytbitar.

Hetta upp wokgrytan utan olja, och rosta kokosen tills den är gyllenbrun. Häll upp i en bunke och ställ åt sidan.
Gör rent wokpannan och hetta upp till medelvärme, häll i kokosoljan och stek palsternacka, och schalottenlök tills löken är genomskinlig. Lägg i kryddpastan och rör om. Tillsätt seitanbitarna och stek under omrörning i 2-3 minuter.
Häll i kokosmjölk och låt koka upp. Lägg i den rostade kokosen (spara lite att strö ovanpå grytan när den är färdig) och garam masala, kaffirlimeblad, vitlökskrosset, citronjuice, lönnsirap, sojasås och kokossocker.
Låt sjuda och reducera i 8-10 minuter, rör om så att det inte bränns vid. Låd sjuda tills såsen är tjock.Smaka av med salt och peppar.

Ta ur kaffirlimebladen och servera med rostad kokos och ris.