Fire Edgy Veggie

Detta är en vegetarisk och mildare variant på den koreanska rätten Fire chicken. Original rätten är superstark. Såklart kan man göra vår variant starkare genom att tillsätta extra chili. Sjuuukt gott blev det i alla fall.

mängd1 portion

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
Sås
 ½ dl koreanskt chilipulver (Gochugaru)
 1 dl soja
 ½ dl koreansk chilipasta (Gochujang)
 ½ dl honung
 1 tsk socker
 2 msk sesamolja
 8 vitlöksklyftor
 1 msk färskriven ingefära
Topping
 Mozzarella
 Vårlök
 Sallad

Instruktioner

1

Så här gör du:

1. Börja med att skära Edgy veggie blocket i lämpligt stora bitar.
2. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, blanda väl. Lägg ner Edgy Veggie bitarna i såsen och marinera i minst 1 timme.
3. Hetta upp en wokpanna rejält och häll över kycklingblandningen, stek i ca 5 min. Tillsätt 60 ml vatten, sänk värmen och låt puttra under lock i ytterligare 5 min.
Ta bort locket och öka värmen igen och stek under omrörning tills såsen är reducerad och har tjocknat. Ca 2-3 min.
4. Sätt på grillen i ugnen. Ta fram en ugnsfast form, strö ca hälften av osten i botten, lägg över Edgy veggien och strö över resterande ost. Sätt in formen högt upp i ugnen och grilla i 5 min till ytan har fått färg.
5. Ta ut och garnera med vårlök och sallad.

Fire Edgy Veggie
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
Sås
 ½ dl koreanskt chilipulver (Gochugaru)
 1 dl soja
 ½ dl koreansk chilipasta (Gochujang)
 ½ dl honung
 1 tsk socker
 2 msk sesamolja
 8 vitlöksklyftor
 1 msk färskriven ingefära
Topping
 Mozzarella
 Vårlök
 Sallad
1

Så här gör du:

1. Börja med att skära Edgy veggie blocket i lämpligt stora bitar.
2. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, blanda väl. Lägg ner Edgy Veggie bitarna i såsen och marinera i minst 1 timme.
3. Hetta upp en wokpanna rejält och häll över kycklingblandningen, stek i ca 5 min. Tillsätt 60 ml vatten, sänk värmen och låt puttra under lock i ytterligare 5 min.
Ta bort locket och öka värmen igen och stek under omrörning tills såsen är reducerad och har tjocknat. Ca 2-3 min.
4. Sätt på grillen i ugnen. Ta fram en ugnsfast form, strö ca hälften av osten i botten, lägg över Edgy veggien och strö över resterande ost. Sätt in formen högt upp i ugnen och grilla i 5 min till ytan har fått färg.
5. Ta ut och garnera med vårlök och sallad.