Färsspett i salladsblad med asiatisk sås

Perfekt spett till sommarens vegogrill

mängd1 portion

Ingredienser

 1 pkt Seitan block
 1 Ägg eller Aqua faba (kikärtsspad 3 msk)
 1 vitlöksklyfta
 1 msk sesamolja
 2 tsk honung
 2 salladslökar
Sås
 2 dl majonnäs
 1 msk misopasta
Gurksallad
 1 gurka
 1 knippe gräslök
 0,51 tsk chiliflakes
 1 tsk soja
 1 tsk sesamolja
 1 tsk vitvinsvinäger
 1 huvudsallad
 salt
 peppar

Instruktioner

1

Så här gör du:
Blötlägg träspett.

Hacka salladslök och riv vitlök.

Mixa seitanblocket. Tillsätt ägg eller aqua faba (kikärtsspad). Blanda färsen med umamikrydda, vitlök, salladslök, honung, sesamolja och salt.

Forma färsen till järpar och trä upp på dubbla träspett. Låt stå medan du gör resten.

Vispa ihop miso med majonnäs. Hacka gräslök grovt.

Skiva gurkan tunt (gärna på mandolin), salta och låt det stå i 5 minuter.

Blanda sedan med chili flakes, soja, sesamolja och gräslök.

Grilla spetten tills de fått fin färg runtom.

Servera spetten i salladsblad med ris, misomajonnäs och gurksallad. Toppa med rostade sesamfrön.

Färsspett i salladsblad med asiatisk sås
 1 pkt Seitan block
 1 Ägg eller Aqua faba (kikärtsspad 3 msk)
 1 vitlöksklyfta
 1 msk sesamolja
 2 tsk honung
 2 salladslökar
Sås
 2 dl majonnäs
 1 msk misopasta
Gurksallad
 1 gurka
 1 knippe gräslök
 0,51 tsk chiliflakes
 1 tsk soja
 1 tsk sesamolja
 1 tsk vitvinsvinäger
 1 huvudsallad
 salt
 peppar
1

Så här gör du:
Blötlägg träspett.

Hacka salladslök och riv vitlök.

Mixa seitanblocket. Tillsätt ägg eller aqua faba (kikärtsspad). Blanda färsen med umamikrydda, vitlök, salladslök, honung, sesamolja och salt.

Forma färsen till järpar och trä upp på dubbla träspett. Låt stå medan du gör resten.

Vispa ihop miso med majonnäs. Hacka gräslök grovt.

Skiva gurkan tunt (gärna på mandolin), salta och låt det stå i 5 minuter.

Blanda sedan med chili flakes, soja, sesamolja och gräslök.

Grilla spetten tills de fått fin färg runtom.

Servera spetten i salladsblad med ris, misomajonnäs och gurksallad. Toppa med rostade sesamfrön.