Färsspett i salladsblad med asiatisk sås
Perfekt spett till sommarens vegogrill

Ingredienser
Instruktioner
Så här gör du:
Blötlägg träspett.
Hacka salladslök och riv vitlök.
Mixa seitanblocket. Tillsätt ägg eller aqua faba (kikärtsspad). Blanda färsen med umamikrydda, vitlök, salladslök, honung, sesamolja och salt.
Forma färsen till järpar och trä upp på dubbla träspett. Låt stå medan du gör resten.
Vispa ihop miso med majonnäs. Hacka gräslök grovt.
Skiva gurkan tunt (gärna på mandolin), salta och låt det stå i 5 minuter.
Blanda sedan med chili flakes, soja, sesamolja och gräslök.
Grilla spetten tills de fått fin färg runtom.
Servera spetten i salladsblad med ris, misomajonnäs och gurksallad. Toppa med rostade sesamfrön.
Så här gör du:
Blötlägg träspett.
Hacka salladslök och riv vitlök.
Mixa seitanblocket. Tillsätt ägg eller aqua faba (kikärtsspad). Blanda färsen med umamikrydda, vitlök, salladslök, honung, sesamolja och salt.
Forma färsen till järpar och trä upp på dubbla träspett. Låt stå medan du gör resten.
Vispa ihop miso med majonnäs. Hacka gräslök grovt.
Skiva gurkan tunt (gärna på mandolin), salta och låt det stå i 5 minuter.
Blanda sedan med chili flakes, soja, sesamolja och gräslök.
Grilla spetten tills de fått fin färg runtom.
Servera spetten i salladsblad med ris, misomajonnäs och gurksallad. Toppa med rostade sesamfrön.