Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Kategori - Block

   Kom ihåg var ni såg receptet först! Detta seitanrecept funkar lika bra att bjuda på som att unna sig en vanlig dag i veckan. Vegomat när den är som bäst. Vi gjorde eget bröd, koriandopesto och indisk aubergineröra, det behövs inte. man gör bara de tillbehör som man gillar och har tid till. Det blir gott i alla fall!!

   Marinad

   Bröd (variant på Masal Roti)

   Slaw

   Korianderpesto

   Indisk aubergineröra

   Så här gör du:

   • Om du skall göra den indiska aubergineröran så börjar du med att sätta ugnen på 225C. Sticker hål i auberginerna och lägger in dem direkt på gallret. Kom ihåg att ha plåt med bakplåtspapper under, det kan droppa en del. Låt baka i ca 1 timme. Inkråmet skall vara mjukt när de är färdiga.
   • Om du väljer att göra bröden, så är det lämpligt att göra degen nu. Blanda alla ingredienserna utom vattnet i en skål. Knåda ihop till en deg. Den kan kännas lite torr, tillsätt då lite vatten succesivt tills den känns mjuk och smidig. Låt vila i minst 10 min.
   • Under tiden degen vilar och auberginerna bakas i ugnen så kan man börja med det andra. Dela seitanblocket i lämligt stora bitar.
   • Blanda kryddorna och yoghurten till marinaden i en skål. Lägg i seitanbitarna. Låt stå min. 10 minuter.
   • Till Slaw. Skär vitkålen i tunna bitar, lägg i en skål, Pressa över lime och knåda in den. Smaksätt med salt och peppar.
   • Till korianderpesto. Mixa koriandern med parmesanosten. Häll på balsamvinägerna. Tillsätt olivoljan lite i taget. Smaksätt med salt och peppar.
   • Om det fortfarande finns tid innan auberginerna skall ut. Börja med bröden. Tag upp degen på ett lämpligt bord. Dela i 8 likastora bitar. Platta ut så mycket det går, bäst med kavel.
   • Hetta upp en stekpanna. Det skall vara ganska hett. Stek bröden ett och ett på båda sidor.
   • Efter 1 timme är det dags att ta ut auberginerna. Låt de svalna, dela på dem och gröp ur innehållet. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Häll i tomatpurén och stek den en stund, lägg till de övriga kryddorna och russinen.
   • Nu är allt klart. Trevligast är att själv sätta ihop sin taco. Vi valde lite extra tillbehör som tomater och avocado. Man tar helt enkelt sådant man gillar.

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE