Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Kategori - Souvlaki

   Nygrillade spett med citron och dippens dipp, tzatziki med tahini!

   Ingredienser

   Så här gör du:

   • Blötlägg två grillspett i cirka 10 minuter. Trä sedan på seitansouvlakin och grilla eller stek på hög värme tills gyllenbruna.
   • Pensla försiktigt mot sluten på honungen så att det inte bränner och ställ åt sidan.
   • Halvera gurkan och gröp ur kärnhuset med en sked. Riv gurkan grovt, salta och låt stå i cirka 10 minuter till mer vätska släpper.
   • Blanda yoghurt, tahini, riven vitlök, hackad dill och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
   • Krama ur all vätska från gurkan och vänd ned i yoghurten.
   • Bottna en tallrik med tzatzikin, toppa med souvlakispetten, mer dill och tunt skuren rödlök.
   • Ät som de är eller servera med rykande varma pitabröd!

   Vegetariska souvlakispett

   Souvlakispett, en gastronomisk käpp av grekisk ursprung, en symbol för oändlig njutning och hedonism. Det är som en förlängning av ens själ, ett vapen i kampen mot tristess och en tröst i mörka stunder. Denna spett av kött och grönsaker, rostat över öppen eld, har en mystisk och lockande aura. Den är en rå och vild symbol för människans ursprungliga instinkter och begär. Men souvlakispetten har också en mjukare sida. Den symboliserar gemenskap, glädje och värme. Att sitta runt en grill med vänner och familj, njutandes av denna läckra mat, är en av de enklaste formerna av lycka. Det är som om souvlakispetten kan tala till våra själar och berätta om våra innersta begär. När vi tuggar på dess köttiga bitar och känner smaken av dess kryddor, blir vi förenade i en storslagen kärleksfull harmoni. Ja, souvlakispetten är mer än bara mat. Den är en symbol för livet självt, en påminnelse om att vi alla är en del av något större. Så låt oss höja våra souvlakispett högt och fira vårt gemensamma äventyr här på jorden!

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE