Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Kategori - Souvlaki

   Souvlaki är populär grekisk fastfood som består av små bitar kött som grillas på spett. Vi har gjort en edgy twist på det och tagit fram seitanbitar som då kryddas med klassiska souvlakikryddor och allt du behöver göra är att steka upp den i 4-5 minuter. Snabbt, smidigt och gott!

   • Börja med att blanda ihop dina såser. Blanda fetaosten med yoghurt, salt och peppar till fetaostkrämen. Blanda yoghurt med rivet äpple, vitlök, salt och peppar till din tzatziki. Avsluta med att ringla över olja.
   • Sätt ugnen på 225 grader, gärna varmluft.
   • Börja med att dela potatisen på mitten. Du ska inte skala potatisen innan, det räcker att du sköljer av den. Lägg potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olja och låt rosta i mitten av ugnen tills den blivit gyllene och mjuk. Salta och peppra.
   • Stek souvlakin i rikligt med olja tills den blivit lite krispig och fått fin färg. Toppa plåten med souvlakin, oliver, smulad fetaost, dill, citron, gurka och rödlök.
   • Servera plåten med de två såserna. Nom nom!

   Servera sen din souvlaki i pitabröd med tzatziki och grönsaker, tillsammans med potatis och en sallad – eller varför inte som vi har gjort här? På en plåt med potatis, oliver, fetaost, lök – och en fetaostkräm (alternativt tzatziki) vid sidan. Otroligt smidigt och lättlagat till många!

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE