Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Kategori - Souvlaki

   En frisk slider med smaker från Grekland!

   • Riv ena gurkan på den grova sidan av rivjärnet, salta och krama ur all vätska. Blanda riven gurka med vitlök, hackad dill, häften av olivoljan och grekisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
   • Hyvla den andra gurkan tunt med en osthyvel och blanda med resterande olivolja, saft och zest från citronen och tunt skuren färsk chili.
   • Stek seitansouvlakin på hög värme i cirka 5 minuter till gyllenbrun och krispig. Ställ åt sidan och rosta bröden i samma panna.
   • Bygg burgarna med tzatziki, babyspenat och seitansouvlaki. Toppa med den hyvlade gurkan, smulad fetaost och mer tzatziki. Servera med pommes frites eller rostad småpotatis!

   Växtbaserad souvlaki kanske inte är det första du kommer att tänka på, men efter att ha provat dessa bitar av seitan kryddade med vitlök, kanel och spiskummin är chansen stor att de blir en ny favorit bland dina andra recept. Växtbaserad mat har länge haft dåligt rykte om att vara smaklös och tråkig, men med det här receptet lovar vi att den myten är över! Rostade bröd fyllda med tzatziki, syrlig gurka och krispiga bitar av seitan placerar den här rätten bland toppen av den växtbaserade maten!

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE