Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Kategori - Block

   Krispiga, fräscha, nyfriterade gyllenbruna vårrullar perfekta som tillbehör till fredagens bowl-middag!

   Ingredienser

   Så här gör du:

   • Riv seitanblocket på den grova sidan på ett rivjärn.
   • Mixa salladslök, vitlök och ingefära till en slät paste, eventuellt finhacka allting.
   • Stek det rivna seitanbocket tillsammans med pasten. Tillsätt sesamolja, soja och limejuice och låt stek ihop i några minuter. Ställ åt sidan för att svalna.
   • Lägg ut ett vårrulleark åt gången med ena hörnet mot dig. Fyll med cirka 2 stora msk fyllning och rulla ihop. Vik in kanterna, ”limma” med maizena- och vattenblandningen och rulla ihop sista biten till en fin vårrulle.
   • Fritera gyllenbruna på 160 grader i cirka 5 minuter.
   • Servera med sweet chili, coleslaw och dina favorittillbehör!

   Nu är det dags att sätta tänderna i något j*vligt schysst! Vi vill tipsa er om något som kommer att få smaklökarna att dansa – vegetariska vårrullar på seitan från oss på Edgy Veggie! Dessa krispiga smakexplosioner är inte bara goda utan också fullproppade med vitlök och ingefära som kommer boosta dig genom dagen! Vi har skapat en matupplevelse som inte bara tillfredsställer dina smaklökar utan också gör en miljövänlig skillnad. Genom att använda seitan som huvudingrediens får du en perfekt balans mellan protein och textur. Seitan, som är gjort av veteprotein, är en rik källa till vegetabiliskt protein och ger dig den mättnadskänsla du behöver för att klara dagen.

   När du tar en tugga av dessa vårrullar kommer du att mötas av en smakpalett som är full av spännande smaker. Den saftiga och smakrika seitanen kombineras perfekt med sesamolja, vitlök och massvis med ingefära. Tillsammans skapar de en oemotståndlig symfoni av smak och konsistens. Och som om det inte vore nog, så serveras vårrullarna med en läcker dipping-sås som gör att smakupplevelsen blir ännu mer fulländad.

   Vårrullar är inte bara fantastiskt goda, de har också en fängslande historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Dessa läckra maträtter har sina rötter i Kina, där de först dök upp för över 2 000 år sedan precis som historien om seitan. Man säger att vårrullarna har fått sitt namn eftersom de traditionellt äts under våren för att fira det nya året.

   Idag har vårrullarna blivit en populär maträtt över hela världen, och de har också anpassats till olika kulturella preferenser. Den vegetariska varianten på seitan från Edgy Veggie är ett utmärkt exempel på hur gamla traditioner möter nutiden och tillsammans skapar nya smarta rätter!

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE