Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Kategori - Block

   En omtolkad klassiker gjort på Edgy Veggies naturella seitanblock! Servera med nygräddade våfflor och rökig lönnsirap! Passar veckans alla dagar och måltider!

   Panering

   Våfflor

   Lönnsirap och tillbehör

   Panering

   • Skär Edgy Veggie seitanblock i cirka 2 cm bitar
   • Ta fram tre skålar till panering och lägg upp vetemjöl i första, kikärtsspad i andra och pankoströbröd i tredje. Krydda vetemjölet med rökt paprika, cayenne, salt och peppar.
   • Börja med att lägga seitanbitarna i vetemjölet, skaka om lätt för att få en fin jämn yta. Fortsätt i kikärtsspadet och avsluta i pankoströbrödet.
   • Värm upp olja till cirka 170 grader och fritera i omgångar till krispiga och gyllenbruna. (Det går även steka eller ugnsbaka seitanbitarna)

   Våfflor

   • Blanda alla ingredienser, avsluta med iskallt kolsyrat vatten för extra frasiga våfflor. Grädda i våffeljärn till gyllenbruna och krispiga.

   Lönnsirap och tillbehör

   • Hetta försiktigt upp lönnsirap och blanda i rökt paprika, salt och peppar för smaksättning. Stek försiktigt färsk spenat och krydda med salt, peppar och nypressad citron för lite extra fräschör.
   • Varva nygräddade våfflor med krispiga seitanbitar och rökig lönnsirap för en gudomlig kombination!

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE