Cursor Hand
X

   Här finner du i vilka butiker du kan hitta Edgy Veggie seitan! I dagsläget finner du vår seitan på utvalda Ica och Coop butiker, samt online på Mathem. Listan uppdateras varje dag så håll utkik efter en återförsäljare nära dig! Ps. hittar du oss inte en butik nära dig? Vi vet, det är frustrerande för oss också! Men vill du hjälpa oss så kan du fråga efter vår seitan hos din lokala återförsäljare. Det hjälper oss att finnas på fler butiker runt om i landet!

   Kategori - Block

   Detta är vår take på Carne asado. Vanligtvis är det tunt skivad biff, men vi använder såklart vårt seitanblock. Wow, så gott det blev. Och så enkelt du kan göra en festlig rätt, också till vardags.

   Pico de Gallo

   Hemmagjorda tortillas

   Gör så här:

   • Om du skall göra egna bröd, så börja med dem.
   • Mät upp mjöl och salt i en skål, blanda ner det kalla smöret antingen m h a matberedare eller för hand.
   • Häll på det varma vattnet och blanda runt ordentligt tills du har en smidig deg. Enklast är i matberedare, men det går utmärkt att blanda för hand också.
   • Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 16-20 lika stora delar. Rulla dem till bollar. Om du skall vänta med att kavla ut dem, lägg då bollarna i en plastpåse så att de inte torkar ut.
   • Annars kan du börja kavla ut direkt. Grädda brödkakorna i het stekpanna. Asada
   • Skär Edgy veggie blocket i så tunna bitar du kan. Lägg i djup tallrik eller skål. Häll på barbecuesåsen. Låt ligga och dra. Pico de Gallo

   Pico de Gallo

   • Ta ut ur kärnorna ur tomaterna och hacka ner dem tillsammans med vårlök, koriander och färsk chili. Ju mindre bitar desto bättre. Pressa över lime och salta.

   Majs

   • Börja att steka majsen (med blast om de är färska) på grilljärn. Bäst är såklart om man kan grilla på riktigt, men det går jättebra också på järn. Har man inget grilljärn så får man steka i vanlig stekpanna. I värsta fall kan man alltid använda majs på burk, fryst eller vacumpackad. Stek de marinerade Edgy veggie bitarna i olja på medelhög värme, de skall gärna bli lite krispiga. Nu är det bara att plocka ihop sin Carne Asado.

   Följ oss på Instagram

   @EDGYVEGGIE