Tandoorispett

Vem älskar inte indiskt mat och att grilla. Här får man det bästa av två världar. Receptet har vi lånat av Mattias Kristiansson och det fantastiska magasinet VEGO. Vi har såklart använt seitan.

mängd1 portion

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 2 vitlöksklyftor rivna
 1 msk riven färsk ingefära
 2 tsk chilipulver
 1 tsk garam masala
 1 tsk mald spiskummin
 ½ dl rapsolja
 2 dl naturell yoghurt eller valfri växtbaserad

Instruktioner

1

Så här gör du;

Skär seitanblocket i bitar.

Rör ihop resten av ingredienserna till en marinad.

Häll seitanbitarna i en plastpåse tillsammans med marinaden och blanda väl. Låt marinera i ca 30 minuter.

Trä upp seitanbitarna på spett och grilla gyllenbruna eller stek i stekpanna. Pensla ev med mer marinad under tiden.

Vi serverade med indiskt ris smaksatt med gurkmeja och lite kardemumma. En tomatsallad med lök, gurka och grönt äpple. Smaksatt med mynta och lite chili. Dessutom grillade vi aubergine och nanbröd. Sås kan man välja vad man bäst gillar. Något yoghurtbaserat passar alltid bra till. Ett enkelt tips är att bara röra ut mango chutney i yoghurt.

Tandoorispett
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 2 vitlöksklyftor rivna
 1 msk riven färsk ingefära
 2 tsk chilipulver
 1 tsk garam masala
 1 tsk mald spiskummin
 ½ dl rapsolja
 2 dl naturell yoghurt eller valfri växtbaserad
1

Så här gör du;

Skär seitanblocket i bitar.

Rör ihop resten av ingredienserna till en marinad.

Häll seitanbitarna i en plastpåse tillsammans med marinaden och blanda väl. Låt marinera i ca 30 minuter.

Trä upp seitanbitarna på spett och grilla gyllenbruna eller stek i stekpanna. Pensla ev med mer marinad under tiden.

Vi serverade med indiskt ris smaksatt med gurkmeja och lite kardemumma. En tomatsallad med lök, gurka och grönt äpple. Smaksatt med mynta och lite chili. Dessutom grillade vi aubergine och nanbröd. Sås kan man välja vad man bäst gillar. Något yoghurtbaserat passar alltid bra till. Ett enkelt tips är att bara röra ut mango chutney i yoghurt.