Tandoori Tacos

Kom ihåg var ni såg receptet först! Detta seitanrecept funkar lika bra att bjuda på som att unna sig en vanlig dag i veckan. Vegomat när den är som bäst. Vi gjorde eget bröd, koriandopesto och indisk aubergineröra, det behövs inte. man gör bara de tillbehör som man gillar och har tid till. Det blir gott i alla fall!!

mängd1 portion

Ingredienser

 1 pkt Edgy veggie seitan block
Marinad
 3 vitlöksklyftor
 ½ tsk ingefärspulver
 ½ tsk kanel
 ½ tsk kryddpeppar
 1 tsk garam masala
 ¼ tsk gurkmeja
 1 tsk paprikapulver
 ¾ tsk chiliflakes
 ½ dl mynta el bladpersilja
 saften av 1 lime
 2 msk naturell yoghurt
 ½ tsk salt
 1 tsk svartpeppar
Bröd (variant på Masal Roti)
 2,50 dl kikärtsmjöl
 2,50 dl vetemjöl
 1 tsk salt
 1,50 dl yoghurt naturell
 vatten till lämplig konsistens
Slaw
 vitkålshuvud (beror på hur stort vitkålshuvud man har)
 1 lime
 ½ dl yoghurt
 salt
 peppar
Korianderpesto
 2 krukor koriander
 25 g parmesanost
 2 msk balsamvinäger
 1 ½ dl olivolja
 2 krm salt
 1 krm svartpeppar
Indisk aubergineröra
 2 auberginer
 1 msk tomatpuré
 1 msk garam masala
 1 tsk korianderpulver
 1 tsk gurkmeja
 ½ dl russin

Instruktioner

1

Så här gör du:

Om du skall göra den indiska aubergineröran så börjar du med att sätta ugnen på 225C. Sticker hål i auberginerna och lägger in dem direkt på gallret. Kom ihåg att ha plåt med bakplåtspapper under, det kan droppa en del. Låt baka i ca 1 timme. Inkråmet skall vara mjukt när de är färdiga.

Om du väljer att göra bröden, så är det lämpligt att göra degen nu.
Blanda alla ingredienserna utom vattnet i en skål. Knåda ihop till en deg. Den kan kännas lite torr, tillsätt då lite vatten succesivt tills den känns mjuk och smidig. Låt vila i minst 10 min.

Under tiden degen vilar och auberginerna bakas i ugnen så kan man börja med det andra. Dela seitanblocket i lämligt stora bitar.
Blanda kryddorna och yoghurten till marinaden i en skål. Lägg i seitanbitarna.
Låt stå min. 10 minuter.

Till Slaw. Skär vitkålen i tunna bitar, lägg i en skål, Pressa över lime och knåda in den. Smaksätt med salt och peppar.

Till korianderpesto. Mixa koriandern med parmesanosten. Häll på balsamvinägerna. Tillsätt olivoljan lite i taget. Smaksätt med salt och peppar.

Om det fortfarande finns tid innan auberginerna skall ut. Börja med bröden.
Tag upp degen på ett lämpligt bord. Dela i 8 likastora bitar. Platta ut så mycket det går, bäst med kavel.
Hetta upp en stekpanna. Det skall vara ganska hett. Stek bröden ett och ett på båda sidor.

Efter 1 timme är det dags att ta ut auberginerna. Låt de svalna, dela på dem och gröp ur innehållet. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Häll i tomatpurén och stek den en stund, lägg till de övriga kryddorna och russinen.

Nu är allt klart. Trevligast är att själv sätta ihop sin taco. Vi valde lite extra tillbehör som tomater och avocado. Man tar helt enkelt sådant man gillar.

Tandoori Tacos
 1 pkt Edgy veggie seitan block
Marinad
 3 vitlöksklyftor
 ½ tsk ingefärspulver
 ½ tsk kanel
 ½ tsk kryddpeppar
 1 tsk garam masala
 ¼ tsk gurkmeja
 1 tsk paprikapulver
 ¾ tsk chiliflakes
 ½ dl mynta el bladpersilja
 saften av 1 lime
 2 msk naturell yoghurt
 ½ tsk salt
 1 tsk svartpeppar
Bröd (variant på Masal Roti)
 2,50 dl kikärtsmjöl
 2,50 dl vetemjöl
 1 tsk salt
 1,50 dl yoghurt naturell
 vatten till lämplig konsistens
Slaw
 vitkålshuvud (beror på hur stort vitkålshuvud man har)
 1 lime
 ½ dl yoghurt
 salt
 peppar
Korianderpesto
 2 krukor koriander
 25 g parmesanost
 2 msk balsamvinäger
 1 ½ dl olivolja
 2 krm salt
 1 krm svartpeppar
Indisk aubergineröra
 2 auberginer
 1 msk tomatpuré
 1 msk garam masala
 1 tsk korianderpulver
 1 tsk gurkmeja
 ½ dl russin
1

Så här gör du:

Om du skall göra den indiska aubergineröran så börjar du med att sätta ugnen på 225C. Sticker hål i auberginerna och lägger in dem direkt på gallret. Kom ihåg att ha plåt med bakplåtspapper under, det kan droppa en del. Låt baka i ca 1 timme. Inkråmet skall vara mjukt när de är färdiga.

Om du väljer att göra bröden, så är det lämpligt att göra degen nu.
Blanda alla ingredienserna utom vattnet i en skål. Knåda ihop till en deg. Den kan kännas lite torr, tillsätt då lite vatten succesivt tills den känns mjuk och smidig. Låt vila i minst 10 min.

Under tiden degen vilar och auberginerna bakas i ugnen så kan man börja med det andra. Dela seitanblocket i lämligt stora bitar.
Blanda kryddorna och yoghurten till marinaden i en skål. Lägg i seitanbitarna.
Låt stå min. 10 minuter.

Till Slaw. Skär vitkålen i tunna bitar, lägg i en skål, Pressa över lime och knåda in den. Smaksätt med salt och peppar.

Till korianderpesto. Mixa koriandern med parmesanosten. Häll på balsamvinägerna. Tillsätt olivoljan lite i taget. Smaksätt med salt och peppar.

Om det fortfarande finns tid innan auberginerna skall ut. Börja med bröden.
Tag upp degen på ett lämpligt bord. Dela i 8 likastora bitar. Platta ut så mycket det går, bäst med kavel.
Hetta upp en stekpanna. Det skall vara ganska hett. Stek bröden ett och ett på båda sidor.

Efter 1 timme är det dags att ta ut auberginerna. Låt de svalna, dela på dem och gröp ur innehållet. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Häll i tomatpurén och stek den en stund, lägg till de övriga kryddorna och russinen.

Nu är allt klart. Trevligast är att själv sätta ihop sin taco. Vi valde lite extra tillbehör som tomater och avocado. Man tar helt enkelt sådant man gillar.