Svenska pannbiffar gjorda på Edgy Veggie seitan
Ett riktigt bra middagstips. Vi har låtit oss inspireras av Leif Mannerströms underbara recept på svenska pannbiffar.

Ingredienser
Instruktioner
Så här gör du;
Mixa seitan blocket i en matberedare.
Skala de medelstora lökarna.
Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör.
Mosa potatisarna med en gaffel.
Blanda grädden, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen och ströbrödet.
Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
Blanda smeten med seitanfärsen, kalvfond och soja.
Salta och peppra och blanda noga ihop till en jämn smet.
Provstek en bit för att smaka av kryddningen. Ställ smeten åt sidan en stund.
Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
Forma fyra stora pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4–5 minuter på varje sida. I början är de ganska lösa men det bättrar sig.
Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.
Servera med potatis och pressgurka.
Så här gör du;
Mixa seitan blocket i en matberedare.
Skala de medelstora lökarna.
Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör.
Mosa potatisarna med en gaffel.
Blanda grädden, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen och ströbrödet.
Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
Blanda smeten med seitanfärsen, kalvfond och soja.
Salta och peppra och blanda noga ihop till en jämn smet.
Provstek en bit för att smaka av kryddningen. Ställ smeten åt sidan en stund.
Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
Forma fyra stora pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4–5 minuter på varje sida. I början är de ganska lösa men det bättrar sig.
Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.
Servera med potatis och pressgurka.