Souvlakibräda

Bygg upp den här brädan med dina favorittillbehör, pitabröd och nygrillad Edgy Veggie Vegosouvlaki!

mängd1 portion

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie Vegosouvlaki
Pitabröd
 350 g Vetemjöl
 350 g Yoghurt
 1 msk bakpulver
 2 msk salt
 2 msk olivolja
Tzatziki
 1 st Gurka
 2 dl yoghurt
 2 st Vitlöksklyfta
 1 msk Dill

Instruktioner

Souvlaki
1

Grilla Edgy Veggie Vegosouvlaki på hög värme in cirka 4-5 minuter

Pitabröd
2

Blanda alla ingredienser i en skål och knåda tills en smidig deg formas.
Låt vila i 30 minuter.

3

Dela upp degen i små golfbollstora bollar och kavla ut tills cirka 3 mm i tjocklek.

4

Stek på hög värme i torr nonstick panna tills gyllene.
Förvara i fuktig handduk tills servering.

Tzatziki
5

Riv gurka grovt på rivjärn. Salt och låt hänga i sil för att få bort vätska.

6

Blanda riven gurka, dill, yoghurt och vitlök.
Smaka av med salt och peppar.

Souvlakibräda
 1 pkt Edgy Veggie Vegosouvlaki
Pitabröd
 350 g Vetemjöl
 350 g Yoghurt
 1 msk bakpulver
 2 msk salt
 2 msk olivolja
Tzatziki
 1 st Gurka
 2 dl yoghurt
 2 st Vitlöksklyfta
 1 msk Dill
Souvlaki
1

Grilla Edgy Veggie Vegosouvlaki på hög värme in cirka 4-5 minuter

Pitabröd
2

Blanda alla ingredienser i en skål och knåda tills en smidig deg formas.
Låt vila i 30 minuter.

3

Dela upp degen i små golfbollstora bollar och kavla ut tills cirka 3 mm i tjocklek.

4

Stek på hög värme i torr nonstick panna tills gyllene.
Förvara i fuktig handduk tills servering.

Tzatziki
5

Riv gurka grovt på rivjärn. Salt och låt hänga i sil för att få bort vätska.

6

Blanda riven gurka, dill, yoghurt och vitlök.
Smaka av med salt och peppar.