Smoked Chili Lime Bowl

En supergod bowl med seitan. Enkel och snabb att tillaga. Toppen vardagsvego mat.

mängd1 portion

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
Chili Lime krydda
 2 msk ancho chili pulver
 ½ msk salt
Till servering
 2 st pak choy
 2 st avocados
 picklad rödlök
 svart ris

Instruktioner

1

Gör så här:

Skär seitanblocket i fyrkantiga bitar.
Sätt på det svarta riset, det tar ca 45 min att bli färdigt. Går såklart lika bra med vanligt vitt ris.

Blanda ingredienser till kryddblandningen i en skål. Lägg i seitanbitarna och blanda runt så att alla bitarna får kryddblandning på sig.

Stek bitarna i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Stek pak choy.
Dela avocadon i snygga skivor. Lägg upp allt portionsvis i snygga skålar eller tallrikar.

Sås är ju gott till. Man kan välja en sås som man har hemma och gillar, eller göra en enkel sriracha mayo.

Blanda 2 msk mayo med 1/2 msk creme fraiche el yoghurt. Ta i sriracha efter smak. Såklart går det fint med vilken chilisås som helst om man inte har sriracha hemma.

Smoked Chili Lime Bowl
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
Chili Lime krydda
 2 msk ancho chili pulver
 ½ msk salt
Till servering
 2 st pak choy
 2 st avocados
 picklad rödlök
 svart ris
1

Gör så här:

Skär seitanblocket i fyrkantiga bitar.
Sätt på det svarta riset, det tar ca 45 min att bli färdigt. Går såklart lika bra med vanligt vitt ris.

Blanda ingredienser till kryddblandningen i en skål. Lägg i seitanbitarna och blanda runt så att alla bitarna får kryddblandning på sig.

Stek bitarna i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Stek pak choy.
Dela avocadon i snygga skivor. Lägg upp allt portionsvis i snygga skålar eller tallrikar.

Sås är ju gott till. Man kan välja en sås som man har hemma och gillar, eller göra en enkel sriracha mayo.

Blanda 2 msk mayo med 1/2 msk creme fraiche el yoghurt. Ta i sriracha efter smak. Såklart går det fint med vilken chilisås som helst om man inte har sriracha hemma.