Sjömansgryta
Ett perfekt vegorecept på klassist husmanskost som förtjänar att lagas oftare.

Ingredienser
Instruktioner
Gör såhär:
Skär seitanblocket i ganska tunna skivor, ca 5 mm. Värm oljan i en stekpanna och bryn seitanbitarna på båda sidor. Lågg dem åt sidan.
Skala och skiva löken. Stek den i resten av oljan. Skala och skiva potatis, palsternackor och morötter. Blanda öl, vatten och buljong i en bunke.
Varva seitan, lök och rotsaker i en rejäl gryta eller form. Låt det vara potatis underst och överst. Häll över vätska och kryddor.
Låt småputtra i 200 grade ugnsvärme eller på spisen i 45 min - 1 timme.Känn med en sticka om potatisen är mjuk, då är grytan färdig.
Gör såhär:
Skär seitanblocket i ganska tunna skivor, ca 5 mm. Värm oljan i en stekpanna och bryn seitanbitarna på båda sidor. Lågg dem åt sidan.
Skala och skiva löken. Stek den i resten av oljan. Skala och skiva potatis, palsternackor och morötter. Blanda öl, vatten och buljong i en bunke.
Varva seitan, lök och rotsaker i en rejäl gryta eller form. Låt det vara potatis underst och överst. Häll över vätska och kryddor.
Låt småputtra i 200 grade ugnsvärme eller på spisen i 45 min - 1 timme.Känn med en sticka om potatisen är mjuk, då är grytan färdig.