Seitan taco med hemgjorde tortilla och syrad rödlök

Edgy Veggies Vegotaco är Lika god som originalet, men hållbar för både dig och planeten! Vi serverar vår med picklad rödlök, nachos och koriander! Naturligtvis med en frisk guacamole, het salsa och överraskningen, rostad majs till!

mängd1 portion

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie VegoTaco
Hemgjord vetetortillas
 5 dl Vetemjöl
 1 tsk Flingsalt
 50 g Smör
 3 dl Kokande vatten
Picklad rödlök
 2 st Rödlök
 2 dl Vatten
 1 dl Socker
  dl Vitvinsvinäger
 1 tsk Korianderfrö
 1 st Röd chili
Salsa
 1 st Rödlök
 2 st Tomater
 1 st Färsk jalapeño
 1 st Lime
 2 msk olivolja
 1 pkt Majs
Guacamole
 2 st Avocado
 2 msk Olivolja
 1 st Lime
 1 st Rödlök

Instruktioner

1

Stek Edgy Veggie Vegotaco i 4-5 minuter på hög värme i en nonstick stekpanna

Vetetortillas
2

Blanda vetemjöl, salt, smör och kokande vatten till en smidig deg. Rulla ut till små bollar och kavla ut tortillabröden. Stek i torr panna på hög värme i cirka 1 minut på varje sida. Förvara under våt handduk till klara att äta

Picklad rödlök
3

Koka upp vatten, socker och vinäger. Tillsätt korianderfrö, tunt skuren chili och rödlök. Låt stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter tills klar att äta

Guacamole
4

Blanda avocado, hackad rödlök, limejuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar

Het salsa med rostad majs
5

Rosta majskorn i en het panna tills gyllenbruna. Blanda majs med hackad rödlök, tomat och jalapeño.
Smaka av med limejuice och olivolja

Seitan taco med hemgjorde tortilla och syrad rödlök
 1 pkt Edgy Veggie VegoTaco
Hemgjord vetetortillas
 5 dl Vetemjöl
 1 tsk Flingsalt
 50 g Smör
 3 dl Kokande vatten
Picklad rödlök
 2 st Rödlök
 2 dl Vatten
 1 dl Socker
  dl Vitvinsvinäger
 1 tsk Korianderfrö
 1 st Röd chili
Salsa
 1 st Rödlök
 2 st Tomater
 1 st Färsk jalapeño
 1 st Lime
 2 msk olivolja
 1 pkt Majs
Guacamole
 2 st Avocado
 2 msk Olivolja
 1 st Lime
 1 st Rödlök
1

Stek Edgy Veggie Vegotaco i 4-5 minuter på hög värme i en nonstick stekpanna

Vetetortillas
2

Blanda vetemjöl, salt, smör och kokande vatten till en smidig deg. Rulla ut till små bollar och kavla ut tortillabröden. Stek i torr panna på hög värme i cirka 1 minut på varje sida. Förvara under våt handduk till klara att äta

Picklad rödlök
3

Koka upp vatten, socker och vinäger. Tillsätt korianderfrö, tunt skuren chili och rödlök. Låt stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter tills klar att äta

Guacamole
4

Blanda avocado, hackad rödlök, limejuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar

Het salsa med rostad majs
5

Rosta majskorn i en het panna tills gyllenbruna. Blanda majs med hackad rödlök, tomat och jalapeño.
Smaka av med limejuice och olivolja