Seitan-satay spett!

Testa det här receptet på grillade seitanspätt toppade med en blandning av jordnötter, sesamfrön och noriblad. Servera med friskt limeris, rostad broccoli, tillsammans med en syrlig gurksallad! Passar veckans alla dagar, och vet du? Fungerar utmärkt som meal prep också!

mängd1 portion

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
 1 st Gurka
 2 st Broccoli med stam
 1 dl Jordnötssmör
 2 st Lime
 2 msk Soja
 1 tsk Sesamolja
 3 dl Råris
Toppings
 Koriander
 Krossade jordnötter, sesamfrö & noriblad

Instruktioner

1

Blanda jordnötssmör, 1 msk soja och saften från en lime. Lägg upp i två skålar, en till marinad och en till att dippa i!

2

Skiva Edgy Veggie seitanblock i 1cm skivor och marinera i jordnötssåsen i ca 20 minuter. Trä på spätt och stek på hög värme i stekpanna med lite olja i cirka 4 min per sida.

3

Dela broccolin på hälften, smaksätt med soja och
sesamolja, rosta i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter

4

Skiva gurkan och smaksätt med zest och juice från en lime, 1 msk soja och 1 tsk sesamolja

5

Koka råriset enligt förpackningen och smaksätt med lime och koriander efter smak och tycke!

Toppa med en blandning av krossade jordnötter,
sesamfrö och noriblad för extra crunch!

Seitan-satay spett!
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
 1 st Gurka
 2 st Broccoli med stam
 1 dl Jordnötssmör
 2 st Lime
 2 msk Soja
 1 tsk Sesamolja
 3 dl Råris
Toppings
 Koriander
 Krossade jordnötter, sesamfrö & noriblad
1

Blanda jordnötssmör, 1 msk soja och saften från en lime. Lägg upp i två skålar, en till marinad och en till att dippa i!

2

Skiva Edgy Veggie seitanblock i 1cm skivor och marinera i jordnötssåsen i ca 20 minuter. Trä på spätt och stek på hög värme i stekpanna med lite olja i cirka 4 min per sida.

3

Dela broccolin på hälften, smaksätt med soja och
sesamolja, rosta i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter

4

Skiva gurkan och smaksätt med zest och juice från en lime, 1 msk soja och 1 tsk sesamolja

5

Koka råriset enligt förpackningen och smaksätt med lime och koriander efter smak och tycke!

Toppa med en blandning av krossade jordnötter,
sesamfrö och noriblad för extra crunch!