Utskriftsalternativ:

Butter Seitan Curry

mängd1 portion

Vår variant på den fantastiska butter curryn! Avnjut med ditt val av ris, bröd eller frisk raita till!

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
Kryddblandning
 3 msk Garam Masala
 3 msk Spiskummin
 3 msk Gurkmeja
 3 msk Chilipulver
 1 msk Kanel
 1 st Ingefära
 4 st Vitlöksklyftor
Marinad
 2 dl Naturell yoghurt
 3 msk Kryddblandning
Curry
 2 st Gul lök
 1 st Röd chili
 1 pkt Hela skalade tomater i konserv
 3 dl Grädde
Marinad
1

Riv Edgy Veggie seitanblock i 2cm stora bitar med händerna. Det gör inget om bitarna varierar något i storlek och form, ger mer textur till den färdiga curryn.

Lägg en tredjedel av kryddblandningen i en skål och spara resten till såsen. Tillsätt yoghurt och seitanbitarna till kryddblandningen. Rör om och låt marinera i 30 minuter.

Currysås
2

Hetta upp en panna och tillsätt neutral olja. Stek seitanbitarna med youghurtmarinaden på medelvärme i ca. 3-4 min. Rör om ofta och lyft ut seitanbitarna när dom har fått fin färg. Torka inte ur pannan, allt som är kvar ger fin smak och färg till curryn

3

Tillsätt hackad lök, chili och resterande av kryddblandningen, stek på medelvärme i 5-6 minuter.
Rör om ofta. Häll i tomaterna och grädden och låt puttra i 30 min.

4

Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar. Lägg i seitanbitarna för att värma upp.

Servera med ditt val av ris, bröd eller frisk raita till, smaklig måltid!