Krispiga Chicken nuggets med currysås

Svårt att få barnen att äta växtbaserat. Testa detta recept!!

mängd1 portion

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock 400g
 2 ägg
 1 dl ströbröd eller panko
 0,75 dl sesamfrö (kan uteslutas)
 1 tsk salt
 1,50 krm vitpeppar
 2 msk rapsolja
Currysås
 2 msk rapsolja
 2 tsk curry
 2,50 msk vetemjöl
 3 dl mjölk
 1 vegetarisk buljongtärning
 1 dl kokosmjölk
Tillbehör
 Basmatiris
 Morots- och gurkstavar

1

Så här gör du:

1. Koka basmatiris enligt instruktion på förpackningen.
2. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd eller panko och sesamfrö, salt och malen vitpeppar.
3. Dela blocket i avlånga bitar. Doppa i uppvispat ägg, vänd dem sedan i ströbröd el panko blandningen. Låt de vila på en tallrik så länge.
4. Gör currysåsen. Häll lite rapsolja i en kastrull, tillsätt curryn och låt fräsa hastigt. Strö över vetemjöl och rör ihop. Häll ner mjölk och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Smula ner buljongtärningen och låt tjockna. Tillsätt kokosmjölk och koka ihop någon minut.
5. Hetta upp en stekpanna och stek Edgy veggie bitarna i rapsolja tills de blir läckert bruna.
6. Skär gurka och morötter i stavar.
7. Servera Edgy veggie bitarna med ris och grönsakerna.

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock 400g
 2 ägg
 1 dl ströbröd eller panko
 0,75 dl sesamfrö (kan uteslutas)
 1 tsk salt
 1,50 krm vitpeppar
 2 msk rapsolja
Currysås
 2 msk rapsolja
 2 tsk curry
 2,50 msk vetemjöl
 3 dl mjölk
 1 vegetarisk buljongtärning
 1 dl kokosmjölk
Tillbehör
 Basmatiris
 Morots- och gurkstavar

Instruktioner

1

Så här gör du:

1. Koka basmatiris enligt instruktion på förpackningen.
2. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd eller panko och sesamfrö, salt och malen vitpeppar.
3. Dela blocket i avlånga bitar. Doppa i uppvispat ägg, vänd dem sedan i ströbröd el panko blandningen. Låt de vila på en tallrik så länge.
4. Gör currysåsen. Häll lite rapsolja i en kastrull, tillsätt curryn och låt fräsa hastigt. Strö över vetemjöl och rör ihop. Häll ner mjölk och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Smula ner buljongtärningen och låt tjockna. Tillsätt kokosmjölk och koka ihop någon minut.
5. Hetta upp en stekpanna och stek Edgy veggie bitarna i rapsolja tills de blir läckert bruna.
6. Skär gurka och morötter i stavar.
7. Servera Edgy veggie bitarna med ris och grönsakerna.

Krispiga Chicken nuggets med currysås
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock 400g
 2 ägg
 1 dl ströbröd eller panko
 0,75 dl sesamfrö (kan uteslutas)
 1 tsk salt
 1,50 krm vitpeppar
 2 msk rapsolja
Currysås
 2 msk rapsolja
 2 tsk curry
 2,50 msk vetemjöl
 3 dl mjölk
 1 vegetarisk buljongtärning
 1 dl kokosmjölk
Tillbehör
 Basmatiris
 Morots- och gurkstavar
1

Så här gör du:

1. Koka basmatiris enligt instruktion på förpackningen.
2. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd eller panko och sesamfrö, salt och malen vitpeppar.
3. Dela blocket i avlånga bitar. Doppa i uppvispat ägg, vänd dem sedan i ströbröd el panko blandningen. Låt de vila på en tallrik så länge.
4. Gör currysåsen. Häll lite rapsolja i en kastrull, tillsätt curryn och låt fräsa hastigt. Strö över vetemjöl och rör ihop. Häll ner mjölk och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Smula ner buljongtärningen och låt tjockna. Tillsätt kokosmjölk och koka ihop någon minut.
5. Hetta upp en stekpanna och stek Edgy veggie bitarna i rapsolja tills de blir läckert bruna.
6. Skär gurka och morötter i stavar.
7. Servera Edgy veggie bitarna med ris och grönsakerna.