Köttbullar med Edgy Veggie seitanblock

Vi längtade efter riktigt svenska köttbullar. Här är vårt resultat. Välj vego!

mängd1 portion

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 1 liten gul lök
 1 ½ msk vegetarisk fond
  dl skorpmjöl
  dl valfri mjölktyp
 1 tsk dijonsenap
 1 tsk salt
 svartpeppar efter smak

Instruktioner

1

Så här gör du:

Finfördela seitanblocket i en blender. Låt skorpmjölet svälla en stund i mjölken.

Skala löken och finriv den. Blanda ner i seitanfärsen tillsammans med fond, senap och kryddor. Blanda till sist ner skorpmjöls/mjölkblandningen.

Forma till "köttbullar" och stek i olja.

Servera med potatismos, gurksallad och lingonsylt.

Köttbullar med Edgy Veggie seitanblock
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 1 liten gul lök
 1 ½ msk vegetarisk fond
  dl skorpmjöl
  dl valfri mjölktyp
 1 tsk dijonsenap
 1 tsk salt
 svartpeppar efter smak
1

Så här gör du:

Finfördela seitanblocket i en blender. Låt skorpmjölet svälla en stund i mjölken.

Skala löken och finriv den. Blanda ner i seitanfärsen tillsammans med fond, senap och kryddor. Blanda till sist ner skorpmjöls/mjölkblandningen.

Forma till "köttbullar" och stek i olja.

Servera med potatismos, gurksallad och lingonsylt.