Kebabpizza Edgy veggie style

En supergod vegopizza. Detta recept kan bli precis så enkelt eller komplicerat som man vill. Man kan köpa färdiga pizzabottnar och såser, eller så gör man det själv. Ditt val. Såklart blir det alltid lite godare när man gör själv. Men tid är också viktigt ibland.
Fyllningen räcker till 2 pizzor. Pizzadegen ger 4 pizzor.

mängd1 portion

Ingredienser

Pizzabotten
Fördeg.
 75 g vatten 28-30 grader
 25 g jäst
 75 g vetemjöl special med högre proteinhalt
Deg
 325 g vetemjöl special med högre proteinhalt
 175 g vatten rumstemperatur
 10 g salt
Tomatsås
 5 st tomater eller 400 g krossade på burk
 2 msk olivolja
 2 msk äppelcidervinäger
 1 tsk honung
 salt och svartpeppar
Edgy veggie pulled kebab
 200 g Edgy veggie pulled kebab 200 g förpackning
Vitlökssås
 1,50 dl gräddfil
 0,50 dl majonnäs
 1 -2 vitlöksklyftor
 1 tsk honung
 salt och svartpeppar
Het tomatsås
 ca 1/4 del av tomatsåsen
 tabasco, chiliflakes eller cayennepeppar efter smak
Till utbakning och servering
 3 dl riven ost (valfri typ)
 1 rödlök eller schalottenlök, strimlad
 spetskål eller isbergssallad, grovhackad

Instruktioner

1

Pizzabotten.
Så här gör du:

Gör först en fördeg. Lös upp jästen i vattnet och vispa i mjölet till en slät smet. Täck över och låt jäsa i 60 minuter i rumstemperatur.

Häll mjöl och vatten i en degbunke och tillsätt fördegen. Knåda degen på låg hastighet i 13 minuter. Tillsätt salt, öka hastigheten och knåda degen i ytterligare 7 minuter till en seg och elastisk deg.
Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla till runda och spända bullar. Lägg över en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 timmar.

Tomatsås.
Så här gör du:

Om du använder färska tomater. Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna och sätt halvorna på en bakplåt. Häll över lite olivolja, salta och peppra.
När tomaterna är mjuka efter ca 30 minuter, ta ut från ugnen och lägg i en kastrull. Mixa tomaterna med en handmixer.
Om du använder krossade tomater på burk, då häller du dem direkt i kastrull och sedan är tillvägagångssättet detsamma.
Låt såsen koka upp och smaka upp såsen med olivolja, äppelcidervinäger, honung, salt och svartpeppar. Låt den puttra på låg värme i ca 10 minuter.

Edgy Veggie pulled kebab.
Öppna förpackningen och tryck ut bitarna i en varm stekpanna med olja i. Stek i ca 5 minuter till bitarna känns färdiga.

Vitlöksås.
Så här gör du:

Blanda gräddfil och majonnäs, riv ner vitlöken och blanda med honung. Smaka av med salt och svartpeppar.

Het tomatsås.
Så här gör du:

Ta ut ca ¼ av tomatsåsen. Krydda upp den med cayennepeppar, chiliflakes eller tabasco.

Utbakning och servering.
Så här gör du:

Börja med att värma upp ugnen till 275-300 grader.
Om du köpt färdiga pizzabottnar så är det ju bara att använda dem.
Du kan välja att ha en plåt ute som du lägger över pizzan på innan den går i ugnen, eller så sätter du in en plåt (eller pizzasten) som blir riktigt varm i ugnen. Skillnaden är att du får en ännu krispigare botten om du sätter över på varmt underlag.
Om du själv gjort degen, så tar du upp din färdigjästa deg. Mjöla bakbordet, vänd den i mjölet och kavla ut degen, vänd på den och mjöla med jämna mellanrum. När den är lagom tunn så kan du välja, antingen lägger du över den på plåten direkt och lägger sedan på topping. Eller så lägger du på topping och sätter sedan in den på en het plåt.
Börja med tomatsås och ost. Lägg sedan på Edgy Veggie pulled kebab. När pizzan är färdigbakad lägger du på vitlöksås, het sås, lök och sallad.

Kebabpizza Edgy veggie style
Pizzabotten
Fördeg.
 75 g vatten 28-30 grader
 25 g jäst
 75 g vetemjöl special med högre proteinhalt
Deg
 325 g vetemjöl special med högre proteinhalt
 175 g vatten rumstemperatur
 10 g salt
Tomatsås
 5 st tomater eller 400 g krossade på burk
 2 msk olivolja
 2 msk äppelcidervinäger
 1 tsk honung
 salt och svartpeppar
Edgy veggie pulled kebab
 200 g Edgy veggie pulled kebab 200 g förpackning
Vitlökssås
 1,50 dl gräddfil
 0,50 dl majonnäs
 1 -2 vitlöksklyftor
 1 tsk honung
 salt och svartpeppar
Het tomatsås
 ca 1/4 del av tomatsåsen
 tabasco, chiliflakes eller cayennepeppar efter smak
Till utbakning och servering
 3 dl riven ost (valfri typ)
 1 rödlök eller schalottenlök, strimlad
 spetskål eller isbergssallad, grovhackad
1

Pizzabotten.
Så här gör du:

Gör först en fördeg. Lös upp jästen i vattnet och vispa i mjölet till en slät smet. Täck över och låt jäsa i 60 minuter i rumstemperatur.

Häll mjöl och vatten i en degbunke och tillsätt fördegen. Knåda degen på låg hastighet i 13 minuter. Tillsätt salt, öka hastigheten och knåda degen i ytterligare 7 minuter till en seg och elastisk deg.
Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla till runda och spända bullar. Lägg över en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 timmar.

Tomatsås.
Så här gör du:

Om du använder färska tomater. Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna och sätt halvorna på en bakplåt. Häll över lite olivolja, salta och peppra.
När tomaterna är mjuka efter ca 30 minuter, ta ut från ugnen och lägg i en kastrull. Mixa tomaterna med en handmixer.
Om du använder krossade tomater på burk, då häller du dem direkt i kastrull och sedan är tillvägagångssättet detsamma.
Låt såsen koka upp och smaka upp såsen med olivolja, äppelcidervinäger, honung, salt och svartpeppar. Låt den puttra på låg värme i ca 10 minuter.

Edgy Veggie pulled kebab.
Öppna förpackningen och tryck ut bitarna i en varm stekpanna med olja i. Stek i ca 5 minuter till bitarna känns färdiga.

Vitlöksås.
Så här gör du:

Blanda gräddfil och majonnäs, riv ner vitlöken och blanda med honung. Smaka av med salt och svartpeppar.

Het tomatsås.
Så här gör du:

Ta ut ca ¼ av tomatsåsen. Krydda upp den med cayennepeppar, chiliflakes eller tabasco.

Utbakning och servering.
Så här gör du:

Börja med att värma upp ugnen till 275-300 grader.
Om du köpt färdiga pizzabottnar så är det ju bara att använda dem.
Du kan välja att ha en plåt ute som du lägger över pizzan på innan den går i ugnen, eller så sätter du in en plåt (eller pizzasten) som blir riktigt varm i ugnen. Skillnaden är att du får en ännu krispigare botten om du sätter över på varmt underlag.
Om du själv gjort degen, så tar du upp din färdigjästa deg. Mjöla bakbordet, vänd den i mjölet och kavla ut degen, vänd på den och mjöla med jämna mellanrum. När den är lagom tunn så kan du välja, antingen lägger du över den på plåten direkt och lägger sedan på topping. Eller så lägger du på topping och sätter sedan in den på en het plåt.
Börja med tomatsås och ost. Lägg sedan på Edgy Veggie pulled kebab. När pizzan är färdigbakad lägger du på vitlöksås, het sås, lök och sallad.