Utskriftsalternativ:

Kålpudding med seitanfärs

mängd1 portion

Ibland är man sugen på husmanskost. Här kommer en kålpudding. Perfekt vegansk vardagsmat.

Vitkål
 1 vitkålshuvud ca 1 kg
 2 msk olja
 2 msk ljus sirap
 1 tsk salt
 2 krm svartpeppar
Färs
 1 pkt Edgy veggie seitan (400 g)
 1 gul lök
 2 msk japansk soja
 1 dl grädde valfri typ
 1 msk vegansk fond
 ½ tsk salt
 svartpeppar efter smak
1

Så här gör du:
Vitkål; Skär bort den mittstocken på vitkålen. Strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja, ca 5 minuter tills den blivit lite mjuk.
Lägg i en bunke och tillsätt sirap, salt och svartpeppar.

Färs; Kör ner setian biten i en blender eller food processor. Finhacka den. Skala och riv löken fin, häll ner i den seitanfärsen. Blanda ner resten av ingredienserna.
Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form (ca 30 x 25 cm), lägg på seitanfärsen och täck med resten av kålen.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.