Italienska seitanbullar i tomatsås

mängd1 portion

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
 1 st Hela skalade tomater på burk
 2 dl Vatten
 2 st Gul lök
 1 st Stjälkselleri
 1 st Morot
 3 st Vitlöksklyftor
 2 st Ekologiska ägg
 1 dl Valfri mjölk
 1 dl Ströbröd
 50 g Riven parmesan
 2 msk Basilika

Instruktioner

1

Blanda brödsmulor, mjölk och ägg, låt svälla i 10 min.

2

Tillsätt seitanfärs, en hackad gul lök, en vitlöksklyfta, parmesan och basilika. Arbeta ihop till en smidig färs och smaka av med salt och peppar.

3

Forma bullar av seitanfärsen och lägg på en plåt med papper under. Kyl i 15 minuter för att bullarna ska hålla formen.

4

Hetta upp en panna och tillsätt olivolja. Stek på
medelvärme i 5-6 minuter tills bullarna har fått fin färg.
Lyft ut och ställ åt sidan.

5

Tillsätt selleri, morot och resterande lök och vitlök.
Stek på medelvärme i olivolja i ca. 10min. Häll i tomater och 2dl vatten, låt puttra i cirka 15min.

6

Koka upp vatten i en stor kastrull och salta. Koka ditt val och pasta tills al dente.

7

Lägg seitanbullarna i tomatsåsen och låt puttra i 5min för att värma upp.

Servera med pasta, parmesan och basilika,
Smaklig måltid!

Italienska seitanbullar i tomatsås
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
 1 st Hela skalade tomater på burk
 2 dl Vatten
 2 st Gul lök
 1 st Stjälkselleri
 1 st Morot
 3 st Vitlöksklyftor
 2 st Ekologiska ägg
 1 dl Valfri mjölk
 1 dl Ströbröd
 50 g Riven parmesan
 2 msk Basilika
1

Blanda brödsmulor, mjölk och ägg, låt svälla i 10 min.

2

Tillsätt seitanfärs, en hackad gul lök, en vitlöksklyfta, parmesan och basilika. Arbeta ihop till en smidig färs och smaka av med salt och peppar.

3

Forma bullar av seitanfärsen och lägg på en plåt med papper under. Kyl i 15 minuter för att bullarna ska hålla formen.

4

Hetta upp en panna och tillsätt olivolja. Stek på
medelvärme i 5-6 minuter tills bullarna har fått fin färg.
Lyft ut och ställ åt sidan.

5

Tillsätt selleri, morot och resterande lök och vitlök.
Stek på medelvärme i olivolja i ca. 10min. Häll i tomater och 2dl vatten, låt puttra i cirka 15min.

6

Koka upp vatten i en stor kastrull och salta. Koka ditt val och pasta tills al dente.

7

Lägg seitanbullarna i tomatsåsen och låt puttra i 5min för att värma upp.

Servera med pasta, parmesan och basilika,
Smaklig måltid!