Italienska köttbullar

Bra vegetarisk vardagsmat, som ändå känns lite lycxigt. Köttbullar på italienska. Underbart smakrika. Gjorda på seitanblocket.

mängd1 portion

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 1 näve bladpersilja hackad
 zest från 1 citron
 1 msk dijonsenap
 ½ dl panko
 1 ägg eller motsvarande äggersättning
 ½ dl brynt schalottenlökfond
 1 dl riven parmesan eller veganskt alternativ
 svartpeppar
Tomatisås
 1 burk coctailtomater
 3 vitlöksklyftor
 1 gul lök
 ½ dl finhackad basilika
 ½ dl finhackad bladpersilja
 1 dl vit vin
 1 nypa socker
 2 msk kapris
 1 dl blandade urkärnade oliver
 1 msk rödvinsvinäger
 saften av en halv citron

Instruktioner

1

Så här gör du;

Börja med "kött"bullarna. blanda alla ingredienser i en mixer och mixa smeten slät. Forma till lite större ”kött”bullar och stek på medelhög värme tills de fått fin färg runt om. Lyft ur pannan och lägg åt sidan. Börja med tomatsåsen.
Stek lök och vitlök. Häll över vinet. Tillsätt tomaterna, socker, kapris och oliver. Låt koka ihop ett par minuter. Pressa i citronen och smaka av med vinägern. Krydda med chiliflakes, salt och peppar. När såsen har puttrat ytterligare ett par minuter vänder du i ”kött”bullarna och öser med sås. Riv över rikligt med parmesan.
Servera direkt med pasta eller annat valfritt tillbehör.

Italienska köttbullar
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 1 näve bladpersilja hackad
 zest från 1 citron
 1 msk dijonsenap
 ½ dl panko
 1 ägg eller motsvarande äggersättning
 ½ dl brynt schalottenlökfond
 1 dl riven parmesan eller veganskt alternativ
 svartpeppar
Tomatisås
 1 burk coctailtomater
 3 vitlöksklyftor
 1 gul lök
 ½ dl finhackad basilika
 ½ dl finhackad bladpersilja
 1 dl vit vin
 1 nypa socker
 2 msk kapris
 1 dl blandade urkärnade oliver
 1 msk rödvinsvinäger
 saften av en halv citron
1

Så här gör du;

Börja med "kött"bullarna. blanda alla ingredienser i en mixer och mixa smeten slät. Forma till lite större ”kött”bullar och stek på medelhög värme tills de fått fin färg runt om. Lyft ur pannan och lägg åt sidan. Börja med tomatsåsen.
Stek lök och vitlök. Häll över vinet. Tillsätt tomaterna, socker, kapris och oliver. Låt koka ihop ett par minuter. Pressa i citronen och smaka av med vinägern. Krydda med chiliflakes, salt och peppar. När såsen har puttrat ytterligare ett par minuter vänder du i ”kött”bullarna och öser med sås. Riv över rikligt med parmesan.
Servera direkt med pasta eller annat valfritt tillbehör.