Italiensk gryta

När hösten börjar närma sig är det gott med gryta. Bra vego middagstips.

mängd1 portion

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitan
 1 gul lök
 ½ zucchini
 2 selleristänger
 200 g soltorkade tomater
 lite chiliflakes
 1 tsk torkad timjan
 1 tsk torkad oregano
 1 msk dijonsenap
 1 msk schalottenlöksfond
 4 dl grönsaksfond
 1 dl vispgrädde eller valfri växtbaserad
 1 dl parmesanost eller vegansk variant
 1 msk vitvinsvinäger eller äpplecidervinäger

Instruktioner

1

Så här gör du;

Skär seitan i mindre bitar. Lägg dem i en bunke och töm ut olja ifrån tomaterna över bitarna, låt dem marinera i det en liten stund.
Börja med att bryna tomaterna, grönsaker, chiliflakes och örtkryddor i rejält med olivolja. Efter några minuter tillsätt seitanbitarna. Låt allt bryna i ytterligare några minuter.

Tillsätt buljongen, dijonsenap, scharlottenlöksfond och grädden. Låt koka samma i ca 10 minuter. Under tiden kan man koka pastan, riset eller vad man nu vill ha till.

Till sist rör i parmesan och vinägern.
Klart att servera.
Vi hade pasta med goda coctailtomater och oliver till, det var suveränt.

Italiensk gryta
 1 pkt Edgy Veggie seitan
 1 gul lök
 ½ zucchini
 2 selleristänger
 200 g soltorkade tomater
 lite chiliflakes
 1 tsk torkad timjan
 1 tsk torkad oregano
 1 msk dijonsenap
 1 msk schalottenlöksfond
 4 dl grönsaksfond
 1 dl vispgrädde eller valfri växtbaserad
 1 dl parmesanost eller vegansk variant
 1 msk vitvinsvinäger eller äpplecidervinäger
1

Så här gör du;

Skär seitan i mindre bitar. Lägg dem i en bunke och töm ut olja ifrån tomaterna över bitarna, låt dem marinera i det en liten stund.
Börja med att bryna tomaterna, grönsaker, chiliflakes och örtkryddor i rejält med olivolja. Efter några minuter tillsätt seitanbitarna. Låt allt bryna i ytterligare några minuter.

Tillsätt buljongen, dijonsenap, scharlottenlöksfond och grädden. Låt koka samma i ca 10 minuter. Under tiden kan man koka pastan, riset eller vad man nu vill ha till.

Till sist rör i parmesan och vinägern.
Klart att servera.
Vi hade pasta med goda coctailtomater och oliver till, det var suveränt.