Italiensk gryta
När hösten börjar närma sig är det gott med gryta. Bra vego middagstips.

Ingredienser
Instruktioner
Så här gör du;
Skär seitan i mindre bitar. Lägg dem i en bunke och töm ut olja ifrån tomaterna över bitarna, låt dem marinera i det en liten stund.
Börja med att bryna tomaterna, grönsaker, chiliflakes och örtkryddor i rejält med olivolja. Efter några minuter tillsätt seitanbitarna. Låt allt bryna i ytterligare några minuter.
Tillsätt buljongen, dijonsenap, scharlottenlöksfond och grädden. Låt koka samma i ca 10 minuter. Under tiden kan man koka pastan, riset eller vad man nu vill ha till.
Till sist rör i parmesan och vinägern.
Klart att servera.
Vi hade pasta med goda coctailtomater och oliver till, det var suveränt.
Så här gör du;
Skär seitan i mindre bitar. Lägg dem i en bunke och töm ut olja ifrån tomaterna över bitarna, låt dem marinera i det en liten stund.
Börja med att bryna tomaterna, grönsaker, chiliflakes och örtkryddor i rejält med olivolja. Efter några minuter tillsätt seitanbitarna. Låt allt bryna i ytterligare några minuter.
Tillsätt buljongen, dijonsenap, scharlottenlöksfond och grädden. Låt koka samma i ca 10 minuter. Under tiden kan man koka pastan, riset eller vad man nu vill ha till.
Till sist rör i parmesan och vinägern.
Klart att servera.
Vi hade pasta med goda coctailtomater och oliver till, det var suveränt.