Grönsaksgryta med seitan

Härlig gryta med mycket grönsaker, bra vegetarisk middagsmat.

mängd1 portion

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 2 lökar
 5 stora vitlöksklyftor
 200 g champinjoner
 ½ zucchini
 1 röd paprika
 2,50 dl matlagningsgrädde el växtbaserat alternativ
 2 msk tomatpuré
 2 msk Paprikapulver
 2 tsk grönsaksbuljongpulver
 1 dl vatten
 Ris till servering

Instruktioner

1

Så här gör du:

Börja med att koka den önskade mängden ris.

Hacka löken fint. Skär seitanblocket, paprika, zucchini och champinjoner i bitar.

Börja med att steka löken i olja några minuter, tillsätt sedan resten av grönsaksbitarna.

Krossa vitlöksklyftorna och låt de steka med några minuter. Häll sedan över allt i en större kastrull. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och matlagningsgrädden. Rör runt ordentligt. Tillsätt därefter grönsaksbuljong och vatten. Låt puttra i 5-10 minuter.

Servera med ris och färsk persilja.

Grönsaksgryta med seitan
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 2 lökar
 5 stora vitlöksklyftor
 200 g champinjoner
 ½ zucchini
 1 röd paprika
 2,50 dl matlagningsgrädde el växtbaserat alternativ
 2 msk tomatpuré
 2 msk Paprikapulver
 2 tsk grönsaksbuljongpulver
 1 dl vatten
 Ris till servering
1

Så här gör du:

Börja med att koka den önskade mängden ris.

Hacka löken fint. Skär seitanblocket, paprika, zucchini och champinjoner i bitar.

Börja med att steka löken i olja några minuter, tillsätt sedan resten av grönsaksbitarna.

Krossa vitlöksklyftorna och låt de steka med några minuter. Häll sedan över allt i en större kastrull. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och matlagningsgrädden. Rör runt ordentligt. Tillsätt därefter grönsaksbuljong och vatten. Låt puttra i 5-10 minuter.

Servera med ris och färsk persilja.