Edgy Veggie tacotallrik med sötpotatis och jordnötsgratinerad avocado

Kategori

En helt ovanlig kebabtallrik. Det är den jordnötsgratinerade auberginen som gör tallriken. Måste testas, faktiskt ganska snabbt och enkelt.

mängd2 portioner

 1 pkt Edgy veggie pulled kebab
 1 sötpotatis
 1 aubergine
Till glaze
 2 tsk japansk soja
 2 tsk ljus sirap
 1 ½ tsk jordnötssmör
 1 ½ tsk vatten
Till sås
 2 dl creme fraiche eller veganska alternativ
 ½ dl majonnäs eller veganskt alternativ
 1 tsk worchestershire sås
 2 tsk chilisås
 1 tsk dijonsenap
 salt och svartpeppar

1

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Dela auberginen på längden. Om man vill kan man gilla den på grilljärn för att få ett fint mönster (lite överkurs).
3. Skär linjer i aubergineköttet så att det är jämnt fördelat över hela auberginen. Detta hjälper smaken att komma ner hela vägen.
4. Blanda alla ingredienserna till glazen i en bunke. Vispa tills de är ordentligt blandade.
5. Sätt auberginerna i en form ugnsfast form och fördela glazen jämnt över dem. Baka i ca 25 min i ugnen.
6. Under tiden auberginen är i ugnen. Skala och dela sötpotatisen i små fyrkanter. Stek i stekpanna.
7. Till sist stek Edgy Veggie kebab. Dela avocadon.
8. Lägg upp på tallrik.

Ingredienser

 1 pkt Edgy veggie pulled kebab
 1 sötpotatis
 1 aubergine
Till glaze
 2 tsk japansk soja
 2 tsk ljus sirap
 1 ½ tsk jordnötssmör
 1 ½ tsk vatten
Till sås
 2 dl creme fraiche eller veganska alternativ
 ½ dl majonnäs eller veganskt alternativ
 1 tsk worchestershire sås
 2 tsk chilisås
 1 tsk dijonsenap
 salt och svartpeppar

Instruktioner

1

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Dela auberginen på längden. Om man vill kan man gilla den på grilljärn för att få ett fint mönster (lite överkurs).
3. Skär linjer i aubergineköttet så att det är jämnt fördelat över hela auberginen. Detta hjälper smaken att komma ner hela vägen.
4. Blanda alla ingredienserna till glazen i en bunke. Vispa tills de är ordentligt blandade.
5. Sätt auberginerna i en form ugnsfast form och fördela glazen jämnt över dem. Baka i ca 25 min i ugnen.
6. Under tiden auberginen är i ugnen. Skala och dela sötpotatisen i små fyrkanter. Stek i stekpanna.
7. Till sist stek Edgy Veggie kebab. Dela avocadon.
8. Lägg upp på tallrik.

Edgy Veggie tacotallrik med sötpotatis och jordnötsgratinerad avocado
 1 pkt Edgy veggie pulled kebab
 1 sötpotatis
 1 aubergine
Till glaze
 2 tsk japansk soja
 2 tsk ljus sirap
 1 ½ tsk jordnötssmör
 1 ½ tsk vatten
Till sås
 2 dl creme fraiche eller veganska alternativ
 ½ dl majonnäs eller veganskt alternativ
 1 tsk worchestershire sås
 2 tsk chilisås
 1 tsk dijonsenap
 salt och svartpeppar
1

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Dela auberginen på längden. Om man vill kan man gilla den på grilljärn för att få ett fint mönster (lite överkurs).
3. Skär linjer i aubergineköttet så att det är jämnt fördelat över hela auberginen. Detta hjälper smaken att komma ner hela vägen.
4. Blanda alla ingredienserna till glazen i en bunke. Vispa tills de är ordentligt blandade.
5. Sätt auberginerna i en form ugnsfast form och fördela glazen jämnt över dem. Baka i ca 25 min i ugnen.
6. Under tiden auberginen är i ugnen. Skala och dela sötpotatisen i små fyrkanter. Stek i stekpanna.
7. Till sist stek Edgy Veggie kebab. Dela avocadon.
8. Lägg upp på tallrik.