Edgy Veggie tacotallrik med sötpotatis och jordnötsgratinerad avocado

Kategori

En helt ovanlig kebabtallrik. Det är den jordnötsgratinerade auberginen som gör tallriken. Måste testas, faktiskt ganska snabbt och enkelt.

mängd2 portioner

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy veggie pulled kebab
 1 sötpotatis
 1 aubergine
Till glaze
 2 tsk japansk soja
 2 tsk ljus sirap
 1 ½ tsk jordnötssmör
 1 ½ tsk vatten
Till sås
 2 dl creme fraiche eller veganska alternativ
 ½ dl majonnäs eller veganskt alternativ
 1 tsk worchestershire sås
 2 tsk chilisås
 1 tsk dijonsenap
 salt och svartpeppar

Instruktioner

1

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Dela auberginen på längden. Om man vill kan man gilla den på grilljärn för att få ett fint mönster (lite överkurs).
3. Skär linjer i aubergineköttet så att det är jämnt fördelat över hela auberginen. Detta hjälper smaken att komma ner hela vägen.
4. Blanda alla ingredienserna till glazen i en bunke. Vispa tills de är ordentligt blandade.
5. Sätt auberginerna i en form ugnsfast form och fördela glazen jämnt över dem. Baka i ca 25 min i ugnen.
6. Under tiden auberginen är i ugnen. Skala och dela sötpotatisen i små fyrkanter. Stek i stekpanna.
7. Till sist stek Edgy Veggie kebab. Dela avocadon.
8. Lägg upp på tallrik.

Edgy Veggie tacotallrik med sötpotatis och jordnötsgratinerad avocado
 1 pkt Edgy veggie pulled kebab
 1 sötpotatis
 1 aubergine
Till glaze
 2 tsk japansk soja
 2 tsk ljus sirap
 1 ½ tsk jordnötssmör
 1 ½ tsk vatten
Till sås
 2 dl creme fraiche eller veganska alternativ
 ½ dl majonnäs eller veganskt alternativ
 1 tsk worchestershire sås
 2 tsk chilisås
 1 tsk dijonsenap
 salt och svartpeppar
1

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Dela auberginen på längden. Om man vill kan man gilla den på grilljärn för att få ett fint mönster (lite överkurs).
3. Skär linjer i aubergineköttet så att det är jämnt fördelat över hela auberginen. Detta hjälper smaken att komma ner hela vägen.
4. Blanda alla ingredienserna till glazen i en bunke. Vispa tills de är ordentligt blandade.
5. Sätt auberginerna i en form ugnsfast form och fördela glazen jämnt över dem. Baka i ca 25 min i ugnen.
6. Under tiden auberginen är i ugnen. Skala och dela sötpotatisen i små fyrkanter. Stek i stekpanna.
7. Till sist stek Edgy Veggie kebab. Dela avocadon.
8. Lägg upp på tallrik.