Edgy Veggie kebabtallrik med sötpotatis och jordnötsrostade auberginer

Spännande sätt att hantera aubergine. Passar perfekt tillsammans med Edgy veggie kebab. Känns lyxigt.

mängd1 portion

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy veggie kebab
 1 sötpotatis
 1 aubergine
 1 avocado
Glaze
 2 tsk japanskt soja
 2 tsk ljus sirap
 1,50 tsk jordnötssmör går bra med både crunch och smooth
 1,50 tsk vatten
Sås
 2 dl creme fraiche el vegansk alternativ
 ½ dl majonnäs el vegansk alternativ
 1 tsk worcestershiresås
 2 tsk chilisås
 1 tsk dijonsenap
 salt och svartpeppar

Instruktioner

1

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Dela auberginen på längden. Om man vill kan man gilla den på grilljärn för att få ett fint mönster (lite överkurs).
3. Skär linjer i aubergineköttet så att det är jämnt fördelat över hela auberginen. Detta hjälper smaken att komma ner hela vägen.
4. Blanda alla ingredienserna till glazen i en bunke. Vispa tills de är ordentligt blandade.
5. Sätt auberginerna i en form ugnsfast form och fördela glazen jämnt över dem. Baka i ca 25 min i ugnen.
6. Under tiden auberginen är i ugnen. Skala och dela sötpotatisen i små fyrkanter. Stek i stekpanna.
7. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
8. Till sist stek Edgy Veggie kebab. Dela avocadon.
9. Lägg upp på tallrik.

Edgy Veggie kebabtallrik med sötpotatis och jordnötsrostade auberginer
 1 pkt Edgy veggie kebab
 1 sötpotatis
 1 aubergine
 1 avocado
Glaze
 2 tsk japanskt soja
 2 tsk ljus sirap
 1,50 tsk jordnötssmör går bra med både crunch och smooth
 1,50 tsk vatten
Sås
 2 dl creme fraiche el vegansk alternativ
 ½ dl majonnäs el vegansk alternativ
 1 tsk worcestershiresås
 2 tsk chilisås
 1 tsk dijonsenap
 salt och svartpeppar
1

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200C.
2. Dela auberginen på längden. Om man vill kan man gilla den på grilljärn för att få ett fint mönster (lite överkurs).
3. Skär linjer i aubergineköttet så att det är jämnt fördelat över hela auberginen. Detta hjälper smaken att komma ner hela vägen.
4. Blanda alla ingredienserna till glazen i en bunke. Vispa tills de är ordentligt blandade.
5. Sätt auberginerna i en form ugnsfast form och fördela glazen jämnt över dem. Baka i ca 25 min i ugnen.
6. Under tiden auberginen är i ugnen. Skala och dela sötpotatisen i små fyrkanter. Stek i stekpanna.
7. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
8. Till sist stek Edgy Veggie kebab. Dela avocadon.
9. Lägg upp på tallrik.