Edgy Veggie BBQ burger

Sommarens bästa burgare! Het och rökig tillsammans med sötsyrlig rödlökschutney!

mängd1 portion

 

Ingredienser

Marinad
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
 ½ dl Honung
 ½ dl Chipotle paste
 ½ dl neutral olja
 1 tsk Chiliflingor
 1 msk cayennepeppar
 2 st Vitlöksklyfta
 1 msk Soja
 Salt och peppar
Rödlökschutney
 2 st Rödlök
 2 dl Rött vin
 1 tsk Muscavadosocker
 1 st Vitköksklyfta
 1 dl Vatten
 1 msk Färskriven ingefära
 1 msk Hackad Persilja
Chilidipp
 2 dl Valfri majonnäs
 ½ dl Chipotle paste
 Salt och peppar

Instruktioner

BBQ Seitan
1

Skiva Edgy Veggie seitanblocket i 1 cm skivor.

2

Blanda ingredienser till marinaden och marinera seitanskivorna i upp till två timmar.

3

Grilla seitanskivorna på hög värme i cirka 3 minuter per sida och ställ åt sidan tills reste är klart.

Rödlökschutney
4

Hacka rödlök grovt och stek mjuk i neutral olja.

5

Tillsätt rött vin, socker och resten av kryddorna. Låt puttra i cirka 30 min tills löken är söt och det mesta av vätskan har kokat ihop.

6

Låt svalna och tillsätt hackad persilja och smaka av med sakt och peppar.

Chilidipp
7

Blanda valfri majonnäs med chipotle paste och smaka av salt och peppar. Vill du ha en starkare dipp tillsätter du bara med chipotle paste!

Edgy Veggie BBQ burger
Marinad
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock
 ½ dl Honung
 ½ dl Chipotle paste
 ½ dl neutral olja
 1 tsk Chiliflingor
 1 msk cayennepeppar
 2 st Vitlöksklyfta
 1 msk Soja
 Salt och peppar
Rödlökschutney
 2 st Rödlök
 2 dl Rött vin
 1 tsk Muscavadosocker
 1 st Vitköksklyfta
 1 dl Vatten
 1 msk Färskriven ingefära
 1 msk Hackad Persilja
Chilidipp
 2 dl Valfri majonnäs
 ½ dl Chipotle paste
 Salt och peppar
BBQ Seitan
1

Skiva Edgy Veggie seitanblocket i 1 cm skivor.

2

Blanda ingredienser till marinaden och marinera seitanskivorna i upp till två timmar.

3

Grilla seitanskivorna på hög värme i cirka 3 minuter per sida och ställ åt sidan tills reste är klart.

Rödlökschutney
4

Hacka rödlök grovt och stek mjuk i neutral olja.

5

Tillsätt rött vin, socker och resten av kryddorna. Låt puttra i cirka 30 min tills löken är söt och det mesta av vätskan har kokat ihop.

6

Låt svalna och tillsätt hackad persilja och smaka av med sakt och peppar.

Chilidipp
7

Blanda valfri majonnäs med chipotle paste och smaka av salt och peppar. Vill du ha en starkare dipp tillsätter du bara med chipotle paste!