Edgy Tinga Tacos

Vi hittade detta fina recept gjort av Zeina Mourtadas. Istället för kyckling har vi använt vårt eget seitanblock. Gissa om det blev gott?

mängd1 portion

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie block 400g
 2 gula lökar
 3 vitlöksklyftor
 rapsolja till stekning
 1 tsk oregano
 1 tsk timjan
 2 tsk paprikapulver
 2 förpackningar plommontomater á 400g
 1 msk chipotlepasta
 salt och svartpeppar
Till servering:
 tortillabröd
 hackad rödlök
 färsk koriander
 avocado
 lime klyftor att pressa över

Instruktioner

1

Så här gör du:

1. Dela Edgy Veggie blocket i strimlor. Stek dem lite krispiga i rapsoljan. Ställ åt sidan.
2. Strimla löken tunt och finhacka vitlöken. Hetta upp lite mer av oljan och stek löken glansig, tillsätt vitlöken och alla kryddor (utom salt och peppar). Stek på medelvärme i ca 3 minuter.
3. Vänd ner tomater och chipotlepasta och mosa tomaterna grovt med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra under lock i cirka 30 minuter. Blanda ner Edgy Veggien och låt den bli ordentligt varm.
4. Servera med tillbehören.

Edgy Tinga Tacos
 1 pkt Edgy Veggie block 400g
 2 gula lökar
 3 vitlöksklyftor
 rapsolja till stekning
 1 tsk oregano
 1 tsk timjan
 2 tsk paprikapulver
 2 förpackningar plommontomater á 400g
 1 msk chipotlepasta
 salt och svartpeppar
Till servering:
 tortillabröd
 hackad rödlök
 färsk koriander
 avocado
 lime klyftor att pressa över
1

Så här gör du:

1. Dela Edgy Veggie blocket i strimlor. Stek dem lite krispiga i rapsoljan. Ställ åt sidan.
2. Strimla löken tunt och finhacka vitlöken. Hetta upp lite mer av oljan och stek löken glansig, tillsätt vitlöken och alla kryddor (utom salt och peppar). Stek på medelvärme i ca 3 minuter.
3. Vänd ner tomater och chipotlepasta och mosa tomaterna grovt med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra under lock i cirka 30 minuter. Blanda ner Edgy Veggien och låt den bli ordentligt varm.
4. Servera med tillbehören.