”chicken” and waffles

En omtolkad klassiker gjort på Edgy Veggies naturella seitanblock! Servera med nygräddade våfflor och rökig lönnsirap! Passar veckans alla dagar och måltider!

mängd1 portion

 

Ingredienser

 1 pkt Edgy Veggie naturella seitanblock
Panering
 2 dl Spad från kikärtor "aquafaba"
 2 dl vetemjöl
 2 dl Pankoströbröd
 2 msk Rökt paprika
 1 msk Cayennepeppar
 Salt och Peppar
Våfflor
 100 g Smör
 4 dl Vetemjöl
 1 msk Bakpulver
 5 dl Kallt kolsyrat vatten
Lönnsirap och tillbehör
 1 dl Lönnsirap
 1 msk Rökt paprika
 200 g Färsk spenat
 Salt och peppar

Instruktioner

Panering
1

Skär Edgy Veggie seitanblock i cirka 2 cm bitar

2

Ta fram tre skålar till panering och lägg upp vetemjöl i första, kikärtsspad i andra och pankoströbröd i tredje. Krydda vetemjölet med rökt paprika, cayenne, salt och peppar.

3

Börja med att lägga seitanbitarna i vetemjölet, skaka om lätt för att få en fin jämn yta. Fortsätt i kikärtsspadet och avsluta i pankoströbrödet.

4

Värm upp olja till cirka 170 grader och fritera i omgångar till krispiga och gyllenbruna.
(Det går även steka eller ugnsbaka seitanbitarna)

Våfflor
5

Blanda alla ingredienser, avsluta med iskallt kolsyrat vatten för extra frasiga våfflor. Grädda i våffeljärn till gyllenbruna och krispiga.

Lönnsirap och tillbehör
6

Hetta försiktigt upp lönnsirap och blanda i rökt paprika, salt och peppar för smaksättning.
Stek försiktigt färsk spenat och krydda med salt, peppar och nypressad citron för lite extra fräschör.

7

Varva nygräddade våfflor med krispiga seitanbitar och rökig lönnsirap för en gudomlig kombination!

”chicken” and waffles
 1 pkt Edgy Veggie naturella seitanblock
Panering
 2 dl Spad från kikärtor "aquafaba"
 2 dl vetemjöl
 2 dl Pankoströbröd
 2 msk Rökt paprika
 1 msk Cayennepeppar
 Salt och Peppar
Våfflor
 100 g Smör
 4 dl Vetemjöl
 1 msk Bakpulver
 5 dl Kallt kolsyrat vatten
Lönnsirap och tillbehör
 1 dl Lönnsirap
 1 msk Rökt paprika
 200 g Färsk spenat
 Salt och peppar
Panering
1

Skär Edgy Veggie seitanblock i cirka 2 cm bitar

2

Ta fram tre skålar till panering och lägg upp vetemjöl i första, kikärtsspad i andra och pankoströbröd i tredje. Krydda vetemjölet med rökt paprika, cayenne, salt och peppar.

3

Börja med att lägga seitanbitarna i vetemjölet, skaka om lätt för att få en fin jämn yta. Fortsätt i kikärtsspadet och avsluta i pankoströbrödet.

4

Värm upp olja till cirka 170 grader och fritera i omgångar till krispiga och gyllenbruna.
(Det går även steka eller ugnsbaka seitanbitarna)

Våfflor
5

Blanda alla ingredienser, avsluta med iskallt kolsyrat vatten för extra frasiga våfflor. Grädda i våffeljärn till gyllenbruna och krispiga.

Lönnsirap och tillbehör
6

Hetta försiktigt upp lönnsirap och blanda i rökt paprika, salt och peppar för smaksättning.
Stek försiktigt färsk spenat och krydda med salt, peppar och nypressad citron för lite extra fräschör.

7

Varva nygräddade våfflor med krispiga seitanbitar och rökig lönnsirap för en gudomlig kombination!