Carne Asado med seitan

Kategori

Detta är vår take på Carne asado. Vanligtvis är det tunt skivad biff, men vi använder såklart vårt seitanblock. Wow, så gott det blev. Och så enkelt du kan göra en festlig rätt, också till vardags.

mängd-4 portioner

 1 pkt Seitan block 400g
 1 dl Barbecuesås antingen en köpt som du gillar eller så gör du själv
 1 pkt Vetetortillas antingen köpta eller så gör du själv
 2 Majskolvar helst färska men annars går det bra med kylda el på burk
Pico de Gallo
 4-6 tomater
 2 vårlökar
 1-2 färska chilis
 saft från 1/2 lime
 1/2 kruka koriander
 Salt
Hemmagjorda tortillas
 5 dl vetemjöl
 0,50 tsk salt
 50 g smör, kylskåpskallt
 3 dl kokande vatten

1

Gör så här:

Om du skall göra egna bröd, så börja med dem.
Mät upp mjöl och salt i en skål, blanda ner det kalla smöret antingen m h a matberedare eller för hand.
Häll på det varma vattnet och blanda runt ordentligt tills du har en smidig deg. Enklast är i matberedare, men det går utmärkt att blanda för hand också.
Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 16-20 lika stora delar. Rulla dem till bollar. Om du skall vänta med att kavla ut dem, lägg då bollarna i en plastpåse så att de inte torkar ut.
Annars kan du börja kavla ut direkt.
Grädda brödkakorna i het stekpanna.

Asada
Skär Edgy veggie blocket i så tunna bitar du kan. Lägg i djup tallrik eller skål. Häll på barbecuesåsen. Låt ligga och dra.

Pico de Gallo
Ta ut ur kärnorna ur tomaterna och hacka ner dem tillsammans med vårlök, koriander och färsk chili. Ju mindre bitar desto bättre. Pressa över lime och salta.

Majs
Börja att steka majsen (med blast om de är färska) på grilljärn. Bäst är såklart om man kan grilla på riktigt, men det går jättebra också på järn. Har man inget grilljärn så får man steka i vanlig stekpanna.
I värsta fall kan man alltid använda majs på burk, fryst eller vacumpackad.

Stek de marinerade Edgy veggie bitarna i olja på medelhög värme, de skall gärna bli lite krispiga.

Nu är det bara att plocka ihop sin Carne Asado.

Ingredienser

 1 pkt Seitan block 400g
 1 dl Barbecuesås antingen en köpt som du gillar eller så gör du själv
 1 pkt Vetetortillas antingen köpta eller så gör du själv
 2 Majskolvar helst färska men annars går det bra med kylda el på burk
Pico de Gallo
 4-6 tomater
 2 vårlökar
 1-2 färska chilis
 saft från 1/2 lime
 1/2 kruka koriander
 Salt
Hemmagjorda tortillas
 5 dl vetemjöl
 0,50 tsk salt
 50 g smör, kylskåpskallt
 3 dl kokande vatten

Instruktioner

1

Gör så här:

Om du skall göra egna bröd, så börja med dem.
Mät upp mjöl och salt i en skål, blanda ner det kalla smöret antingen m h a matberedare eller för hand.
Häll på det varma vattnet och blanda runt ordentligt tills du har en smidig deg. Enklast är i matberedare, men det går utmärkt att blanda för hand också.
Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 16-20 lika stora delar. Rulla dem till bollar. Om du skall vänta med att kavla ut dem, lägg då bollarna i en plastpåse så att de inte torkar ut.
Annars kan du börja kavla ut direkt.
Grädda brödkakorna i het stekpanna.

Asada
Skär Edgy veggie blocket i så tunna bitar du kan. Lägg i djup tallrik eller skål. Häll på barbecuesåsen. Låt ligga och dra.

Pico de Gallo
Ta ut ur kärnorna ur tomaterna och hacka ner dem tillsammans med vårlök, koriander och färsk chili. Ju mindre bitar desto bättre. Pressa över lime och salta.

Majs
Börja att steka majsen (med blast om de är färska) på grilljärn. Bäst är såklart om man kan grilla på riktigt, men det går jättebra också på järn. Har man inget grilljärn så får man steka i vanlig stekpanna.
I värsta fall kan man alltid använda majs på burk, fryst eller vacumpackad.

Stek de marinerade Edgy veggie bitarna i olja på medelhög värme, de skall gärna bli lite krispiga.

Nu är det bara att plocka ihop sin Carne Asado.

Carne Asado med seitan
 1 pkt Seitan block 400g
 1 dl Barbecuesås antingen en köpt som du gillar eller så gör du själv
 1 pkt Vetetortillas antingen köpta eller så gör du själv
 2 Majskolvar helst färska men annars går det bra med kylda el på burk
Pico de Gallo
 4-6 tomater
 2 vårlökar
 1-2 färska chilis
 saft från 1/2 lime
 1/2 kruka koriander
 Salt
Hemmagjorda tortillas
 5 dl vetemjöl
 0,50 tsk salt
 50 g smör, kylskåpskallt
 3 dl kokande vatten
1

Gör så här:

Om du skall göra egna bröd, så börja med dem.
Mät upp mjöl och salt i en skål, blanda ner det kalla smöret antingen m h a matberedare eller för hand.
Häll på det varma vattnet och blanda runt ordentligt tills du har en smidig deg. Enklast är i matberedare, men det går utmärkt att blanda för hand också.
Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 16-20 lika stora delar. Rulla dem till bollar. Om du skall vänta med att kavla ut dem, lägg då bollarna i en plastpåse så att de inte torkar ut.
Annars kan du börja kavla ut direkt.
Grädda brödkakorna i het stekpanna.

Asada
Skär Edgy veggie blocket i så tunna bitar du kan. Lägg i djup tallrik eller skål. Häll på barbecuesåsen. Låt ligga och dra.

Pico de Gallo
Ta ut ur kärnorna ur tomaterna och hacka ner dem tillsammans med vårlök, koriander och färsk chili. Ju mindre bitar desto bättre. Pressa över lime och salta.

Majs
Börja att steka majsen (med blast om de är färska) på grilljärn. Bäst är såklart om man kan grilla på riktigt, men det går jättebra också på järn. Har man inget grilljärn så får man steka i vanlig stekpanna.
I värsta fall kan man alltid använda majs på burk, fryst eller vacumpackad.

Stek de marinerade Edgy veggie bitarna i olja på medelhög värme, de skall gärna bli lite krispiga.

Nu är det bara att plocka ihop sin Carne Asado.