Buffalo wings Edgy Veggie style

Detta receptet har vi lånat av den fantastiska Cecilia Vikbladh, vi vågar sticka ut hakan och säga att hon är bäst i Sverige på seitanrecept.

mängd1 portion

Ingredienser

Hot wing sås
 0,50 dl hot sauce typ srichacha
 3 msk smör
 1 msk vinäger
 1 tsk tabasco
 0,50 tsk worcestersås
 0,50 tsk salt
Bluecheese sås
 2,50 dl gräddfil
 2,50 dl majonnäs
 2 dl grönmögelost
 1 msk vitvinsvinäger
 1 msk citronjuice
 26 droppar tabasco
 2 msk gul lök finriven
 2 klyftor vitlök krossade
 salt
 svartpeppar
 2 msk persilja
Seitanvingar
 1 pkt Edgy Veggie seitan block
 2 dl panko
 2 msk potatismjöl
 1 msk vitlökspulver
 0,50 msk lökpulver
 1 tsk paprikapulver helst med röksmak
 1 nypa strösocker
 0,50 tsk salt
 34 msk smakneutral olja

Instruktioner

1

Gör så här;

Börja med blanda samman ingredienserna till den starka såsen i en kastrull. Koka upp. Dra sedan kastrullen åt sidan.

Blanda samman gräddfil och majonnäs i en skål. Rör sedan ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och kanske lite extra citron.

Blanda de torra ingredienserna till paneringen i en plastpåse.
Stoppa sedan ner seitanbitarna i påsen och skaka "vingköttet" med de torra kryddorna.

Hetta upp oljan i ett stekjärn och tillaga på medelvärme tills vingarna fått färg och blivit lite krispiga.

Fiska upp seitanvingarna och låt dem droppa av på lite hushållspapper. Lägg vingarna i en skål och droppa över den starka såsen.

Servera med morot- gurka- och selleristavar.

Buffalo wings Edgy Veggie style
Hot wing sås
 0,50 dl hot sauce typ srichacha
 3 msk smör
 1 msk vinäger
 1 tsk tabasco
 0,50 tsk worcestersås
 0,50 tsk salt
Bluecheese sås
 2,50 dl gräddfil
 2,50 dl majonnäs
 2 dl grönmögelost
 1 msk vitvinsvinäger
 1 msk citronjuice
 26 droppar tabasco
 2 msk gul lök finriven
 2 klyftor vitlök krossade
 salt
 svartpeppar
 2 msk persilja
Seitanvingar
 1 pkt Edgy Veggie seitan block
 2 dl panko
 2 msk potatismjöl
 1 msk vitlökspulver
 0,50 msk lökpulver
 1 tsk paprikapulver helst med röksmak
 1 nypa strösocker
 0,50 tsk salt
 34 msk smakneutral olja
1

Gör så här;

Börja med blanda samman ingredienserna till den starka såsen i en kastrull. Koka upp. Dra sedan kastrullen åt sidan.

Blanda samman gräddfil och majonnäs i en skål. Rör sedan ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och kanske lite extra citron.

Blanda de torra ingredienserna till paneringen i en plastpåse.
Stoppa sedan ner seitanbitarna i påsen och skaka "vingköttet" med de torra kryddorna.

Hetta upp oljan i ett stekjärn och tillaga på medelvärme tills vingarna fått färg och blivit lite krispiga.

Fiska upp seitanvingarna och låt dem droppa av på lite hushållspapper. Lägg vingarna i en skål och droppa över den starka såsen.

Servera med morot- gurka- och selleristavar.