Utskriftsalternativ:

BBQ burgare med somrig melonsallad

mängd1 portion

Vegogrill yeah! En härlig rätt till sommarens BBQ party

Burgare
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 2 msk strösocker
 1 lök
 2 msk balsamico vinäger
 1 tsk senap
 1 ägg eller aqua faba ca 1/2 dl
 1 dl skorpmjöl
 1 tsk liquid smoke
 salt
 svartpeppar
Melonsallad
 ½ galiamelon
 ½ honungsmelon
 ½ cantaloupemelon
 1 bunt mynta
 1 msk sumak
 skal och saft av en lime
 god olivolja
1

Så här gör du;

Börja med burgarna.

Mixa seitanblocket i en matberedare.

Finhacka löken, stek den mjuk, strö över strösocker och balsamico vinäger och låt koka samman.
Blanda ägg, senap, röksmak, ströbröd och mjöl med det mixade seitanblocket . Blanda i den karamelliserade löken.

Krydda med salt och peppar.
Innan grillning pensla på bbq glaze på burgarna.

Melonsallad.
Skär melonerna i lagom stora munsbitar. Blanda med resten av ingredienserna. Toppa till sist med olivoljan.
Vi lyxade till det och lade på en ostskiva de sista minuterna på grillen.