BBQ burgare med somrig melonsallad

Vegogrill yeah! En härlig rätt till sommarens BBQ party

mängd1 portion

Ingredienser

Burgare
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 2 msk strösocker
 1 lök
 2 msk balsamico vinäger
 1 tsk senap
 1 ägg eller aqua faba ca 1/2 dl
 1 dl skorpmjöl
 1 tsk liquid smoke
 salt
 svartpeppar
Melonsallad
 ½ galiamelon
 ½ honungsmelon
 ½ cantaloupemelon
 1 bunt mynta
 1 msk sumak
 skal och saft av en lime
 god olivolja

Instruktioner

1

Så här gör du;

Börja med burgarna.

Mixa seitanblocket i en matberedare.

Finhacka löken, stek den mjuk, strö över strösocker och balsamico vinäger och låt koka samman.
Blanda ägg, senap, röksmak, ströbröd och mjöl med det mixade seitanblocket . Blanda i den karamelliserade löken.

Krydda med salt och peppar.
Innan grillning pensla på bbq glaze på burgarna.

Melonsallad.
Skär melonerna i lagom stora munsbitar. Blanda med resten av ingredienserna. Toppa till sist med olivoljan.
Vi lyxade till det och lade på en ostskiva de sista minuterna på grillen.

BBQ burgare med somrig melonsallad
Burgare
 1 pkt Edgy Veggie seitanblock (400g)
 2 msk strösocker
 1 lök
 2 msk balsamico vinäger
 1 tsk senap
 1 ägg eller aqua faba ca 1/2 dl
 1 dl skorpmjöl
 1 tsk liquid smoke
 salt
 svartpeppar
Melonsallad
 ½ galiamelon
 ½ honungsmelon
 ½ cantaloupemelon
 1 bunt mynta
 1 msk sumak
 skal och saft av en lime
 god olivolja
1

Så här gör du;

Börja med burgarna.

Mixa seitanblocket i en matberedare.

Finhacka löken, stek den mjuk, strö över strösocker och balsamico vinäger och låt koka samman.
Blanda ägg, senap, röksmak, ströbröd och mjöl med det mixade seitanblocket . Blanda i den karamelliserade löken.

Krydda med salt och peppar.
Innan grillning pensla på bbq glaze på burgarna.

Melonsallad.
Skär melonerna i lagom stora munsbitar. Blanda med resten av ingredienserna. Toppa till sist med olivoljan.
Vi lyxade till det och lade på en ostskiva de sista minuterna på grillen.