Bao buns med krispig seitan

En ny fredagsfavorit med smaker från sesam, hoisin och chili!

mängd1 portion

 

Ingredienser

Marinad
 1 pkt Edgy Veggie naturella seitanblock
 1 dl soja
 ½ dl hoisinsås
 2 msk valfri chilipaste
 2 msk vatten
Krispig seitan
 200 g vetemjöl
 200 g Pankoströbröd
 2 l Neutral olja att fritera i
Gurksallad med sesam
 ½ st Gurka
 1 msk Sesamolja
 2 msk soja
 2 msk Svart risvinäger
 1 tsk Rostade seamfrö
 1 msk Rostade hackade jordnötter
Sesampicklad gurka
 ½ st Gurka
 ½ dl Vatten
 1 msk Socker
 1 msk Risvinäger
 1 msk Salt

Instruktioner

Marinad
1

Skiva Edgy Veggie seitanblock i ca. 1/5 cm tjocka skivor.

2

Blanda ingredienser till marinad och låt seitanskivorna marinera i ca. 30 min.

Krispig seitan
3

Lägg upp vetemjöl och pankoströbröd i varsin skål. Smaka av med salt och peppar.

4

Börja med att vända seitanskivorna i vetemjölet, sedan tillbaka i marinaden och sist i pankoströbrödet.

5

Fritera gyllene i neutral olja på 160 grader i ca. 4-5 minuter.
Lägg upp och papper för att rinna av och salta med flingsalt medans varma.

Gurksallad med sesam
6

Dela gurkan på häften, sedan på häften igen. Skiva i oregelbundna bitar, salta och låt stå 15 minuter.

7

Blanda ingredienser till vinaigrette och ställ åt sidan.

8

Häll av vätskan från den saltade gurkan och blanda med vinaigretten. Toppa med rostade sesamfrön och rostade krossade jordnötter.

Sesampicklad gurka
9

Skiva resterande av gurkan tunt på mandolin (Eller så tunt du kan med kniv)

10

Koka upp vatten, risvinäger, sesamolja, salt och socker.

11

Slå över varm lag på gurkskivorna och låt dra till servering.

Bao buns
12

Ånga Bao buns enligt instruktioner.

13

Fyll bröden med nyfriterad seitan, picklad gurka och toppa med jordnötter och hoisin!

Bao buns med krispig seitan
Marinad
 1 pkt Edgy Veggie naturella seitanblock
 1 dl soja
 ½ dl hoisinsås
 2 msk valfri chilipaste
 2 msk vatten
Krispig seitan
 200 g vetemjöl
 200 g Pankoströbröd
 2 l Neutral olja att fritera i
Gurksallad med sesam
 ½ st Gurka
 1 msk Sesamolja
 2 msk soja
 2 msk Svart risvinäger
 1 tsk Rostade seamfrö
 1 msk Rostade hackade jordnötter
Sesampicklad gurka
 ½ st Gurka
 ½ dl Vatten
 1 msk Socker
 1 msk Risvinäger
 1 msk Salt
Marinad
1

Skiva Edgy Veggie seitanblock i ca. 1/5 cm tjocka skivor.

2

Blanda ingredienser till marinad och låt seitanskivorna marinera i ca. 30 min.

Krispig seitan
3

Lägg upp vetemjöl och pankoströbröd i varsin skål. Smaka av med salt och peppar.

4

Börja med att vända seitanskivorna i vetemjölet, sedan tillbaka i marinaden och sist i pankoströbrödet.

5

Fritera gyllene i neutral olja på 160 grader i ca. 4-5 minuter.
Lägg upp och papper för att rinna av och salta med flingsalt medans varma.

Gurksallad med sesam
6

Dela gurkan på häften, sedan på häften igen. Skiva i oregelbundna bitar, salta och låt stå 15 minuter.

7

Blanda ingredienser till vinaigrette och ställ åt sidan.

8

Häll av vätskan från den saltade gurkan och blanda med vinaigretten. Toppa med rostade sesamfrön och rostade krossade jordnötter.

Sesampicklad gurka
9

Skiva resterande av gurkan tunt på mandolin (Eller så tunt du kan med kniv)

10

Koka upp vatten, risvinäger, sesamolja, salt och socker.

11

Slå över varm lag på gurkskivorna och låt dra till servering.

Bao buns
12

Ånga Bao buns enligt instruktioner.

13

Fyll bröden med nyfriterad seitan, picklad gurka och toppa med jordnötter och hoisin!